Galerii: nõnda filmitakse «Eesti matust» (1)

Kultuuritoimetus
Copy

Eelmisel neljapäeval algasid kodumaise mängufilmi «Eesti matus» võtted. Produtsentide sõnul on sünergia võtteplatsil imeline ning kõik sujub ja läheb meeleolukalt.

Filmigrupi liikmete sõnul näevad nad tublisti vaeva, et kaamera taga võtte ajal mitte naerma puhkeda. Andrus Kivirähu tõelise tüviteksti ekraniseeringus avatakse eestluse võlu ja valu. «Uus komöödia annab eestlusele ja meie kõigi eestlaseks olemisele veel ühe võimaluse,» ütleb režissöör Rene Vilbre. 

Rene Vilbre sõnul on esimene võttenädal möödunud kiirelt ja väga töökalt. «Kui tavaliselt on filmides paar peategelast, kel suurem raskus, siis «Eesti matuse» puhul on kandvaid karaktereid läbi filmi pea kümme ja kõik täiesti erinevad tüübid. See on üsna suur väljakutse nii režissöörile kui näitlejaile. Näitlejad on tänaseks juba kõik oma karakterid leidnud ja näha on, et nad naudivad mängu täiega! See teeb töö ja loomingu võtteplatsil väga mõnusaks,» selgitab Vilbre. 

Uus kodumaine komöödia on režissöör Rene Vilbre ekraniseering Andrus Kivirähki samanimelisest näidendist, mida võib tõesti nimetada Kivirähki «Tõeks ja õiguseks». Oskus naerda eestlaseks olemise üle ja samas nautida seda tohutut privileegi kõikide teiste rahvuste kõrval on selles filmis kindlasti omal kohal. Sel suvel saab Andrus Kivirähu surematu tüvitekst üles võetud filmina ning uuel aastal Eesti Vabariigi sünnipäevaks kinolinale.

Uue kodumaise komöödiafilmi peaosades teevad kaasa Jan Uuspõld, Merle Palmiste, Tambet Tuisk, Peeter Oja, Hilje Murel ja Ago Anderson, aga ka nooremad tegijad Anna Sergejeva, Sandra Ashilevi ja Markus Habakukk.

Film valmib Taska Filmi, Apollo Film Productionsi ja Filmivabriku koostootmisel. Apollo Film Productions ja Taska Film tõid sel aastal ekraanile Oskar Lutsu «Talve».  Varem on Rene Vilbre, Kristian Taska ja Filmivabriku koostöös valminud populaarne lastefilm «Röövlirahnu Martin». 

Rene Vilbre on olnud varasemalt «Klassikokkutuleku» triloogia lavastaja. «Eesti matuse» stsenaristiks on Ott Kilusk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles