Suvine kammermuusikasari toob publiku ette eriolukorra tõttu ära jäänud kontserdiõhtud

Kultuuritoimetus
Copy
Priit Volmer
Priit Volmer Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Sel neljapäeval, 2. juulil algab Kadrioru lilleaias Eesti Kontserdi kontserdisari «Suveklassika Kadriorus», mille kavast leiab need kammerkontserdid, mis kevadise eriolukorra tõttu kunagi ettekandeni ei jõudnud.

Suvemuusika kõlab Kadriorus seitsmel neljapäeval, 2. juulist 13. augustini. Sarja avab ansambli Hortus Musicuse kontsert Kadrioru lilleaias, millega ansambel tähistab oma suvefestivali «In Horto Regis» kümnendat sünnipäeva. Kontserdil «Eurohitid sajandite tagant» kõlavad keskaegsed muusikahitid. Vabaõhukontsert algab lilleaias 2. juuli õhtul kell 19, vihma korral kolitakse Kadrioru lossi saali, kus toimuvad ka sarja kõik ülejäänud kontserdid.

9. juulil kell 19 kõlab Kadrioru lossis kontsert «Beethoven 250», kus Eesti parimad noored puhkpillimängijad kannavad ette suurmeistri puhkpillidele loodud kammermuusika, mis on ta klaveri-, viiuli- ja tšellosonaatide ning triode kõrval veidi varju jäänud ning kõlab üsna harva. Ometi on sel muusikal Beethoveni suursugune käekiri ning see kuulub vaieldamatult repertuaari, mida nii interpreedid kui ka publik rõõmuga mängivad ja kuulavad. Esinevad Pipilota Neostus (flööt), Marten Altrov (klarnet), Riivo Kallasmaa (oboe), Jakob Peäske (fagott), Paula Ernesaks (metsasarv) ja Johan Randvere (klaver).

16. juulil kell 19 toimub kontsert «Pillifondi aarded», mis esitleb noori andekaid eesti interpreete, kelle kasutuses on Eesti Pillifondi vahendatud hinnalised keelpillid. Viiuldaja Mari Poll astub publiku ette meister Nicolaus Gagliano 1723. aastal valmistatud viiulil. Klaveril saadab teda Mihkel Poll, ettekandele tulevad Mozarti sonaat viiulile ja klaverile nr 19 Es-duur KV 302, Beethoveni sonaat klaverile ja viiulile nr 5 F-duur op. 24 ning Respighi viiulisonaat h-moll P 110.

23. juulil kell 19 algav «Vene romanss» toob kuulajate ette mitmekülgsed artistid Priit Volmeri ja René Soomi. Need paljude lemmikud on eeskätt loomulikult suurepärased ooperilauljad, ent nad on kaasa teinud ka Variuse teatri draamalavastustes. Artistid ühendavad jõu ja võimed nii lauljate kui ka näitlejatena ning tulemuseks on elamuslik tervik – vene muusika ja luule haarav sümbioos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles