Rapla kirikumuusika festivali avab hübriidlahendusega kontsert

Kultuuritoimetus
Copy
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Eric Marinitsch

XXVIII Rapla kirikumuusika festival (2.07.–12.07) saab alguse täna kell 19 avakontserdiga «Pärt&Pärt», mis viiakse läbi hübriidülekandega  tuhandete muusikasõpradeni üle kogu maailma. Kuna festivali avakontserdi piletid on juba otsakorral, siis just hübriidülekande kaudu on nii väljaspool kui ka kodu-Eestis kõigil võimalus sündmusest osa saada.

«Esmakordselt festivali ajaloos avaneb kõikidel muusikahuvilistel samaaegselt igas maailma nurgas võimalus saada osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust,» ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. «Virtuaalkontserdi pileti ostjaid ootab enne kontserti lisaks ka virtuaalne vestlus-kohtumine dirigent Risto Joosti, Kristina Kõrveri ja Mikko Fritzega.»

Suurejoonelisel avakontserdil «Pärt&Pärt» esineb algusega kell 19 Voces Tallinna koor ja orkester Risto Joosti dirigeerimisel. Kõlavad suurmeister Arvo Pärdi «Siluani laul» ja «Aadama itk» ning Pärt Uusbergi «Kiituselaul» ja «Et kiitke Jumalat, kes on nii helde». Õnnistuse festivalile annab patroonina EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega toimub vestlus-kohtumine enne avakontserti kell 18 Rapla kiriku aias.

Hübriidlahenduse tehniliseks teostajaks on Hybridity meeskond. «Ühendame ühtseks tervikuks tipp-artistid, heliloojad, kohapealse publiku ning üle maailma kuulama tulnud inimesed,» sõnab Hybridity meeskonna esindaja Lehari Kaustel.

Virtuaalse avakontserdi piletid koos instruktsioonidega on saadaval Piletilevis – pilet hinnaga 5 eurot annab võimaluse virtuaalselt avakontserdist osa saada, 10-eurose pileti ostjaid ootab lisaks kell 18 kontserdieelne eestikeelne vestlus-kohtumine. Müügil on ka toetajapilet, millega saab anda panuse Raplamaa stipendiumifondile «Noor Muusik 2021».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles