Leigo Järvemuusikal kantakse ette Veljo Tormise teoseid

Kultuuritoimetus
Copy
Leigo muusikaline metsarännak.
Leigo muusikaline metsarännak. Foto: Paul Poderat

Leigo Järvemuusika toimub sel aastal ühel päeval, 8. augustil. Üles astuvad Estonian Cello Ensemble kavaga, mis pühendatud Veljo Tormise 90. sünniaastapäevale, laulja ja viiuldaja Maarja Nuut ning hilisõhtuses maagilisel metsalaval saab nautida Tiit Kikase ja keelpillikvarteti audiovisuaalset lavašõud, mis on inspireeritud Terry Riley' teosest «Half Wolf Dances Mad in Moonlight».

Leigo Järvemuusika peakorraldaja Tiiu Tamm: «Otsustasime sel aastal teha festivali ühepäevaseks, sest nii on kõige lihtsam tagada inimeste ohutus ja mugavus seoses võimaliku viiruseohuga. Kontserdid on 8. augustil ning leiavad aset eelmisel aastal taas mängupaigaks loodud Leigo teatrimetsas, mis on üks müstilisemaid ja omapärasemaid paiku Leigol. Esinejad paiknevad metsa sees, publik kauni tiigi kaldal. Just ümbritsev maa, tuli ja vesi muudavad hästivalitud muusika Leigol nii eriliseks kui ka ligitõmbavaks. Kohti on kontsertidele piiratud koguses, nii et tasub kiirustada.»

Estonian Cello Ensemble alustab kell 19.45, 21.15 astub lavale Maarja Nuut ning õhtu lõpetab kell 22.30 Tiit Kikase audiovisuaalne vaatemäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles