Graniidi 17 andis välja debüütalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Graniidi 17
Graniidi 17 Foto: promo

Täna ilmus ansamblil Graniidi 17 album pealkirjaga «Kõik said tulla». Graniidi 17 on 2017. aasta suvel sündinud kooslus, kus taaskohtusid kaks Kalamaja linnaosa taustaga muusikut: ansamblist Jäääär tuntud Tõnu Timm ehk Tõun ning Rakveres elav pillimees ja -õpetaja Peep Pihlak (Okaspendel). Kolmandaks põhiliikmeks kutsuti Teet Velling (Jäääär, Elvus).

Kolme aasta eest kutsus Peep Pihlak vana tudengi- ja korterikaaslast kaasesinejaks suvisele aiakontserdile Rakveres. «Esimesel ühisel proovil tundsin, et siin on materjali, mis vajab jäädvustamist,» tunnistab Tõnu Timm lisades, et pikki aastaid Rakveres toimetanud kursusevenna looming üllatas positiivselt mitmest küljest. «Selles on muusikalist värskust, head kiiksu ja sõnumit, mis mullegi korda läheb.»

Graniidi 17 on üks aiaga maja Kalamajas, Tallinnas, mis andis 1980. aastate teises pooles ulualust värvikale kogukonnale, kuhu kuulusid ka tollased muusikatudengid Tõnu ja Peep. Majas, mis jagunes kaheks tiivaks – Peebu õe Merike Leesmendi ja Peebu kasutuses olevaks korteriks –, liikus sageli põnevaid külalisi alates Tõnu ja Peebu sõpradest ja kaastudengitest kuni Jüri Leesmendiga seotud laulva revolutsiooni tegelasteni. 

Ansambli loomingus kõlab küll antud majaga ning seal olulisi päevi ja öid veetnud inimestega seotut, kuid mitte ainult. Graniidi 17 on lihtsalt kuuldava sünergia nimi ja lähtepunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles