Sepi Kumpulainen tähistab juubelit kontsertitega Eestis (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Sepi Kumpulainen ja Juha Saunala ehk Sepi Kumpulainen Duo kõrval astub lavale Jaan Pehk ehk Orelipoiss.
Sepi Kumpulainen ja Juha Saunala ehk Sepi Kumpulainen Duo kõrval astub lavale Jaan Pehk ehk Orelipoiss. Foto: promo

Legendaarne «Kalevankadun laulava talonmies» Sepi Kumpulainen tuleb teisipäeval Tartusse, et salvestada Clockwork stuudios mõned ühised palad koos oma sõbra Jaan Pehkiga. Päev hiljem, 15. juulil, on aga soomlasel sünnipäev ning sel puhul annab ta koos Orelipoiss Jaan Pehkiga Tartus Antoniuse õuel juubelikontserdi, kus kõlavad ka verivärsked kakskeelsed laulupalad. Nädala lõpus esineb Sepi Kumpulainen Duo Tallinnas.

Sepi Kumpulaineni lauludega said paljud eestlased tuttavaks juba üheksakümnendate alguses. Duo, kuhu kuulub ka Juha Saunala, esituses tulevad ettekandele nende tuntuimad palad nagu «Kutsukaa Putkimies», «Hirviö tuli mua vastaan», «Armotonta menoa» ja «Dip pa da», mida on mänginud ka Eesti raadiojaamad.

Jaan Pehk: «Ma soome keelt väga hästi ei oska ning Sepi loo «Hirviö tuli mua vastaan» puhul olin millegipärast kindel, et jutt käib hirvest. Möödunud aastal laulsime seda rõõmsalt koos Sepiga aga hirviö, oh imet, tähendab soome keeles hoopis tonti või koletist. Niisiis laulis Sepi koletisest ja mina, arvates et laulsin hirvest, laulsin tegelikult koletisest. Kogu selle lõbusa segaduse tõttu otsustasime selle laulu kakskeelsena salvestada ning teisipäeval lindistamegi Tartus mitu ühispala. Aga mis peamine - nüüd tean, et hirv soome keeles on hoopis peura ja näiteks Matti Peura on eestlastele tuntud muusikamees ansamblist Popidiot.»

Tartust reisib Kumpulinen uuesti Tallinna, et esineda kolmel õhtul Viru tänaval, Helsinki karaoke baaris. Neid kolme kontserti kommenteeris mees ise lühidalt: «Less is pointless».

Sepi Kumpulainen «Viiskymppiset Virossa» kontserdid Eestis:

Kolmapäev, 15. juuli – Antoniuse õu (Lutsu 5, Tartu), erikülaline Jaan Pehk

Neljapäev, 16. juuli – Helsinki karaoke baar (Viru 18, Tallinn)

Reede, 17. juuli – Helsinki karaoke baar (Viru 18, Tallinn)

Laupäev, 18. juuli – Helsinki karaoke baar (Viru 18, Tallinn)

Kontsertide algus on kõikjal kell seitse õhtul. Tartu kontserdi piletid, mida piirangute tõttu on võimalik müüa vaid 145, on müügil Piletilevis.

Tallinna kontsertide piletid on müügil kohapeal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles