Rakveres avatakse uuenenud Vallimägi suurejoonelise avapeoga

Kultuuritoimetus
Copy
Rakvere vallimäe ehitus.
Rakvere vallimäe ehitus. Foto: Ain Liiva

1. augustil avaneb renoveeritud Rakvere Vallimäe Vabaõhukeskus kogu Eestile. Suurejoonelise avapeo lavastajaks on Üllar Saaremäe ning õhtu jooksul käivad lavalt läbi nii ansambel Põhja Konn koos Estonian Cello Ensemblega, Meeste Tantsupeo mehed, Toomas Suuman kui ka Andrus «Bonzo» Albrecht koos oma poja Mathias Albrechtiga. Avamispeole on lubanud tulla ka Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas.

Neljateistkümne kuuga rajati Rakvere Vallimäe nõlvade vahele unikaalne, ligi seitsmel hektaril laiuv vabaõhukompleks, mis sisaldab endas 4200 istekohaga pealava ala ning 800 istekohaga foorumlava. Pealava alale on vajadusel võimalik lisada barterisse kuni 1500 istekohta.

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul on Rakvere linna jaoks oluline arendusprojekt loonud tänapäevased võimalused suursündmuste  korraldamiseks. «Vallimäe vabaõhukeskus on kindlasti ja vaieldamatult vägev ning võimas kontserdipaik, unikaalne oma hea asukoha, ligipääsetavuse ning uudsusega,» lausus linnapea.

Vabaõhukeskuses on võimalik läbi viia ka spordiüritusi. «Ürituste välisel ajal loovad uued kõnnialad ja vaateplatvormid mõnusa jalutuskäiguna kindlasti pikaks ajaks avastamisrõõmu. See on kaunis koht, kus ka perepiknikku pidada, mõnusaid vaateid nautida ja tervisekõndi teha,» märkis linnapea.

Piletid 1. augustil toimuvale Rakvere Vallimäe Vabaõhukeskuse avamispeole on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles