Jaanihanso avab uue kontserdilava Mari Kalkuni uue albumi esitluskontserdiga

Kultuuritoimetus
Copy
Mari Kalkun
Mari Kalkun Foto: RUUDU RAHUMARU

Laupäeval, 25. juulil kell 19 toimub Jaanihanso Siidrivabriku uue kontserdilava avamine Mari Kalkuni plaadi «Õunaaia album» esitluskontserdiga. Jaanihanso Siidrivabrik on Eesti vanim kvaliteetsiidri väiketootja ja üks maailma juhtivaid traditsioonilisel meetodil puuvilja- ja marjavahuveinide valmistaja Pärnumaal Kaelase külas.

«Jaanihanso on tootmise, turustamise ja eksportimise kõrval alati otsinud erinevaid viise, kuidas tuua inimesi maapiirkondadesse ja edendada kohalikku elu. Korraliku ilusa kontserdilava ehitamine on järgmine samm nende eesmärkide täitmise suunas,» ütles Jaanihanso omanik Alvar Roosimaa. «Paremat artisti kui Mari Kalkun ning sobivamat albumit kui «Õunaaia album» ei ole võimalik Jaanihanso uue lava sisseõnnistamiseks ette kujutada.» Enne kontserti on huvilistel loomulikult võimalik tootmisprotsessi ka lähemalt uurida ning siidrit maitsta.

Mari Kalkun on Võrumaa juurtega karismaatiline esineja, kelle ehedad ja isiklikud kontserdid on kõlanud enamikus Euroopa riikides, New Yorgis ning ringreisidel Jaapanis. The Guardian valis Mari Kalkuni 2018 aastal ilmunud sooloalbumi «Ilmamõtsan» maailma parimate maailmamuusika albumite esikümnesse. Lisaks  Tallinn Music Weeki artistiauhind ning Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia, kõige kaalukam kodumaa tunnustus heliloomingu valdkonnas. «Õunaaia album» on sündinud inspireerituna tänavusest ebatavalisest kevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles