Galerii ⟩ Rannapungerjal toimus Tuletorni kontsert

Kultuuritoimetus
Copy

Laupäeval toimus juba üheteistkümnes Tuletorni kontsert, mis muusikasõpru igal suvel Peipsi järve äärde Rannapungerjale meelitab. Rikkalik programm tõi publiku ette muusika- ja teatritähti ning elamusi jagus hiliste õhtutundideni.

«Olen Tuletorni kontserti korraldanud austusavaldusena oma kodukandile ja vanematele, et ühel ilusal suveõhtul aastas tuleksid inimesed Rannapungerjale kokku muusikaelamust saama,» rääkis kontserdi korraldaja ja Ida-Virumaa omakandimees Guido Kangur. «Tänavu avaldasid Liisi Koikson, Kadri Voorand, Paul Daniel ja Jaak Sooäär austust Veljo Tormise loomingule, sobitades seda jazzmuusikaga. Robert Linna ja Marten Kuninga bänd tegi aga kummarduse biitlitele, mis on inspireerinud miljoneid üle maailma.»

«Põneva algatusena tõid Otsa kooli noored Meelis Punderi juhendamisel lavale seitsmekümnendate alguses tegutsenud progrerokiansambli Väntorel/Keldriline heli muusika, kontserdil astusid üles ka originaalkoosseisu liikmed Andres Valkonen, Lagle Alpius ja Andres Talvik,» avas kirglik muusikasõber Guido Kangur programmi tagamaid.

«Eriti väiksematele kuulajatele pakkus rõõmu koguperekontsert «Mine metsa», kus näitlejatena tuntud Maria ja Robert Annus ning Arno Tamm ja Ele Sonn koos lastega esitasid Rein Rannapi ja Ott Arderi muhedatele tekstidele loodud laule. Päikese loojudes lõpetas suveõhtu tantsumuusika tuletorn 2 Quick Start.»

«Seekordne kultuurisuvi erineb kõigist varasematest, seda nii artistide kui publiku jaoks,» arvas hinnatud näitleja Guido Kangur. «Korraldajad seisavad silmitsi mitmete riskidega ning paljud üritused on ära jäänud. Kuna olen Ida-Virumaal sündinud ja kasvanud, siis oli suur soov siinsetele inimestele elamust pakkuda ning kohale tulnud rohkearvuline publik näitas, et inimeste janu kultuuri järele pole vähenenud, vaid pigem vastupidi. Väga vedas ka ilmaga, vihmapilved taandusid ja kontsertpaiga kohal siras suvine päike.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles