Tartu Kunstimajas avatakse Ulvi Haagenseni näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Ulvi Haagenseni näitus «Arhiivist: Kogum kummalisi juhtumeid».
Ulvi Haagenseni näitus «Arhiivist: Kogum kummalisi juhtumeid». Foto: Tartu Kunstimaja

Neljapäeval, 30. juulil avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis Ulvi Haagenseni näitus «Arhiivist: Kogum kummalisi juhtumeid».

Näituse fiktiivseks autoriks on Olive Puuvill, kes teeb kunsti brikollaaži tehnikas. Seekord kombineerib ta mustreid, jooni, tekstuure ja valgust ning loob neist installatsiooni. Kunstnik lisab: «Osa töid on käsitsi tehtud. Tekivad ebakõlad ja harmooniad. Mõned objektid on vististi kasulikud ja funktsionaalsed, teised mitte. Olive on oma loominguliste lätete ja ideede maailma sügavusest leidnud heegeldatud linikud, mis soovivad justkui vallutada keskset kohta installatsioonis, kus harjad, kaltsud ja muud puhastusvahendid on paigutatud võrdsele positsioonile käsitöö ja dekoratiivse ornamendiga ning kus käsitsi tehtud lauad ja valgustid on muutunud kunstniks.»

Ulvi Haagensen (sündinud 1964) on Austraalias üles kasvanud, kuid pikalt Eestis elanud. Ta õppis Sydney Linna Kunstiinstituudis (BA) ja New South Wales’i Ülikooli Kujutava Kunsti Kolledžis (MA) ning omandab Eesti Kunstiakadeemias dotorikraadi, uurides kunsti ja igapäevaelu seoseid.

Lisaks Eestile on tal isikunäituseid olnud Austraalias, Rootsis ja Leedus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles