Narva Ooperipäevadel tuleb galakontsert «Georg Ots 100»

Kultuuritoimetus
Copy
Marko Matvere
Marko Matvere Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Narva Ooperipäevadel esitavad Georg Otsa kuulsaks lauldud aariad Marko Matvere ja Pavlo Balakin. «Georg Ots 100» galakontsert toimub 13. septembril Narva Kreenholmi Manufaktuuri ajalooliste müüride vahel.

 

4.–13. septembrini toimuvate Narva Ooperipäevade kavasse lisandus Georg Otsa 100. sünniaastapäevale pühendatud galaõhtu. Armastatud laulja kuulsaid aariaid ja romansse esitavad kontserdil Marko Matvere ja Pavlo Balakin. Klaveril saadab soliste Tarmo Eespere.

Georg Otsa laulude esitajana Eesti ooperisõprade südamed võitnud näitleja Marko Matvere ning Ukraina päritolu Eestis resideeruv solist Pavlo Balakin esitavad kuulsa baritoni repertuaarist kontserdi jagu muusikat, sealhulgas Basilio aaria Rossini ooperist “Sevilla habemeajaja”, Leporello aaria Mozarti ooperist «Don Giovanni», Mister X-i aaria ning Tšaikovski romansse.

Georg Otsa repertuaari kuulusid sellised rollid nagu Jevgeni Onegin, Escamillo, Renato, Don Giovanni, Papageno, Rigoletto, Jago, Porgy, Figaro, nimiosa Kabalevski «Colas Breugnonis», kaksikroll Cervantes/Don Quijote Leigh' muusikalis «Mees La Manchast» jt. Ta on tuntuks laulnud paljude Eesti heliloojate laule, aga ta esitas unustamatult ka Franz Schuberti, Modest Mussorgski, Pjotr Tšaikovski ja paljude teiste heliloojate loomingut.

Kontserdi toimumiskoht - Georg Otsa perekonnale muusikaliselt tähenduslik paik. Enne oma lauljakarjääri veetis Ots enamiku suvedest Narva-Jõesuus. 162 aasta eest rajatud Narva Kreenholmi Manufaktuuri koori juhatas aga omal ajal Georg Otsa vanaisa.

«Tema pere on Narvaga tihedalt seotud, seepärast on möödapääsmatult vajalik Georg Otsa 100. sünniaastapäeva tähistamine Narva Ooperipäevadel ja kohas, mis oli Georg Otsa perekonna jaoks muusikaliselt tähenduslik,» rääkis Narva Ooperipäevade kunstiline juht Julia Savitskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles