Maailmalavade ooperitäht Camilla Nylund esineb esmakordselt Eestis

Kultuuritoimetus
Copy
Ooperilaulja Camilla Nylund
Ooperilaulja Camilla Nylund Foto: Anna S

XVI Tallinna Kammermuusika Festival toob esmakordselt Eesti kuulajateni maailmakuulsa soprani Camilla Nylundi.

Tallinna Kammermuusika Festivalil «Põhjala perspektiivid» 22.–29. augustil astuvad Eestimaa pealinna lavadele esinejad nii kodust kui välismaalt. Peaesinejaks 28. augustil kell 19.00 Jaani kirikus on ooperitäht Camilla Nylund. Turkus sündinud Nylund saavutas ooperimaailmas üleilmse kuulsuse 2008. aastal, esinedes Salzburgi Festivalil Russalka rollis Clevelandi orkestri saatel. Tänaseks esineb Nylund regulaarselt paljudes maailma kuulsamates ooperimajades, näiteks New Yorkis (Metropolitan Opera), Londonis, Milanos, Zürichis, Viinis (Wiener Staatsoper), Pariisis, Berliinis (Deutsche Oper Berlin), Tokyos, Amsterdamis, San Franciscos jm. Nylund on enim tuntud Richard Straussi ooperite naiskarakterite kehastajana. Mõned tema tuntuimad rollid on Marschallini (Der Rosenkavalier) ja Ariadne (Adriane auf Naxos).

«Tundub, et igas halvas on tõesti ka midagi head,» ütles muusikute fondi PLMF juht Pille Lill. «Tänu ülemaailmsele kriisile on muusikute esinemiskavades suured muudatused, mis lõid võimaluse maailmalavade ooperitähe Camilla Nylundi esmakordseks Eestisse meelitamiseks.»

Festivali korraldab Pille Lille Muusikute Fond, kunstiline juht on Maano Männi, resideeruv helilooja Tõnis Kaumann ning patroon Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Festivali seitsmel kontserdil esineb Tallinnas üle neljakümne muusiku nii Mustpeade Majas kui ka Rootsi-Mihkli, Jaani ja Katariina kirikus. Festivali kava koos esinejate nimedega on nähtav www.plmf.ee ning https://www.facebook.com/chamberfestival/      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles