Karakter teatri lavastus «Mitte keegi» viib vaatajad sõidule

Kultuuritoimetus
Copy
Stseen lavastustest Karakter teatri lavastusest «Mitte keegi».
Stseen lavastustest Karakter teatri lavastusest «Mitte keegi». Foto: Reti Kokk

19. augustil esietendub Rakveres Karakter teatri lavastus «Mitte keegi», mille autor on näitekirjanik Janno Puusepp.

Huumoriga vürtsitatud draama «Mitte keegi» viib selle osalised eneseotsingu-sõidule. Sõna otseses mõttes kui ka selle metafoorilises tähenduses. Sõitu juhib 30ndates mees, keda kehastab Ivo Leek. Peategelasel tuleb pärast šokeeriva uudise mõistmist hakata iseenda olemust lahti harutama. Ootamatult saabunud teadmine seab mehe olukorda, kus vaimselt eikellenagi tundev isiksus adub, et tal pole midagi endast teistele anda.

«Sündmuste käivitajaks saab meespeategelase esmapilgul väike, kohati isegi labane kahtlus. Muidugi pole teistel õigust otsustada, kas probleem on suur või mure «päris»: tõeline vastus on nagunii suhteline ja ainult läbielaja tunnetada,» mõtiskles lavastajadebüüdi rollis olev Robin Täpp.

Stseen lavastustest Karakter teatri lavastusest «Mitte keegi».
Stseen lavastustest Karakter teatri lavastusest «Mitte keegi». Foto: Reti Kokk

Uudse lavalahendusena kasutatakse liikuvat sõiduautot. Autosõit sümboliseerib üha sagenevat läbi elu tuhisemist – sageli ei peatuta enne, kui järsk muutus harjumuspärasuses toob kihutaja maa peale, misjärel võetakse aeg maha enesesse kaemiseks ja kuhjunud probleemide lahendamiseks. Samal ajal on autos toimuv päriselu võrdkujuks – igas masinas on käimas eri lugu. «Mitte keegi» lubab vaatajad ühe sündmuste keerise tunnistajaks.

«Lavastus jutustab peategelase Toomase personaalse loo, mistõttu annab täisväärtusliku elamuse etendamine just sõiduautos – nõnda on publik osatäitjatega isiklikus ruumis ja kogemus vahetu. Tegevustikuga otseses kontaktis viibides avaneb lavastus hoopis teisel tasandil, tehes jahmatavaid pöördeid,» märkis Täpp.

Lavastust mängitakse augustist septembri keskpaigani kokku kümme korda. Piletid etendustele on müügil Piletimaailmas.

Draama «Mitte keegi» autor on Janno Puusepp, lavastaja Robin Täpp ja kostüümikunstnik Tea Parts. Mängivad Ivo Leek, Ahti Bachblum, Andrus Remiküll, Liivi Tuga ja Tuuli Puust. Lavastuse valmimist toetavad Eesti Kultuurkapital, Rakvere linn ja Elke Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles