Hooandjas on võimalik toetada Hasso Krulli uut lasteraamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Hasso Krull.
Hasso Krull. Foto: Mihkel Maripuu

Hasso Krull on kirjutanud valmis lasteraamatu «Hundike ja Karuke». Hetkel on võimaik toetada projekti Hooandjas, et koguda raamatu välja andmiseks raha.

«Hundike ja Karuke» koosneb üheteistkümnest loost. Ühes metsas elavad Hundike ja Karuke, läbi metsa voolab jõgi ja jõesaarel elab lohe, keda hüütakse Kolepüksiks. Hundike ja Karuke käivad Kolepüksi koopas, satuvad prügimäele, seiklevad soos ja jõuavad isegi linna, ooperisse ja kunstimuuseumisse.

Projekti on võimalik toetada siin: https://www.hooandja.ee/projekt/hundike-ja-karuke

Raamatut illustreerib nelikümmend viis värvilist pilti. Kujundaja on Maris Kaskmann ja kirjastaja Kaksikhammas. Hooandjas kogutakse raamatu toetust trükikulude katteks ja kunstniku honorari maksmiseks. Krull on võrrelnud projekti toetamist ka selle ette tellimisega. Raamat avaldatakse kohe, kui piisav summa on koos. Kingitused toetajatele jõuavad hooandjateni posti teel sügisel 2020.

Nendeks kinkideks on hooandjatel lisaks «Hundikese ja Karukese» raamatule võimalik valida ka Hasso Krulli eelmist lasteraamatut «Kurja kala kohvik», mis sai 2019. aasta kauneimate raamatute konkursil Eesti Lastekirjanduse Keskuse eripreemia (raamatu illustreeris ja kujundas Marja-Liisa Plats). Samuti sai raamat Lastekirjanduse keskuse «Hea lasteraamatu» tunnustuse osaliseks ning oli Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali lastekirjanduse preemia nominent.

Hasso Krull on mitmekülgne kirjanik ja tõlkija, kellelt on ilmunud üle neljakümne raamatu. Lastele on ta avaldanud raamatu «Kurja kala kohvik» (2019) ja luuletusi «Tähekeses». Koos Carolina Pihelgaga tõlkis ta rootsi lastekirjanduse klassiku Elsa Beskowi «Päkapikupõnnid» ja «Miku läheb mustikale».

Albert Gulk on laia fantaasiaga maalikunstnik ja joonistaja. Koos Ilmar Kruusamäe ja Peeter Allikuga asutas ta 1988. aastal Kursi koolkonna. Gulk on esinenud paljudel näitustel ja õpetanud Tartu Lastekunstikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles