Mingo Rajandi: uus plaat küsib ja otsib vastuseid

Mari Hiiemäe
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Helilooja, kontrabassimängija, interdistsiplinaarsete projektide looja Mingo Rajandi.   FOTOd: Sander Ilvest
Helilooja, kontrabassimängija, interdistsiplinaarsete projektide looja Mingo Rajandi. FOTOd: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Tänavu aasta jazz-helilooja tiitliga pärjatud helilooja ning kontrabassimängija Mingo Rajandi liugleb paralleelselt nii nüüdismuusika, Ladina-Ameerika rütmide, žanriüleste interdistsiplinaarsete projektide kui free jazz’i lainetel, tegeledes vägagi eripalgeliste projektidega. Omanimelise kvintetiga annab Rajandi augustis välja uue albumi, mille lood on sündinud vajadusest mõtiskleda igavikulistel teemadel, mis puudutavad olemuslikult meid kõiki.

Mingo Rajandi, olete praegu viimistlemas oma kvinteti uue plaadi materjali. Kuidas seda tutvustaksite?

Nendes lugudes on sees sellised teemad, millele ma olen mõelnud terve oma elu, aga mille suhtes on mul selgem pilt tekkinud just viimastel aastatel. Kuigi tegelikult see arusaamine on hoopis leppimine mittearusaamisega, sest need on nii suured teemad, et püüda neile lihtsaid vastuseid leida on mõttetu ja ohtlik. Need on nagu taevas liuglevad pilved – sa lihtsalt jälgid neid ja lased läbi enda. Minu jaoks on lihtsaim viis nendele küsimustele mõelda läbi muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles