Festival Tallinna tornid tähistab 10. sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Rondellus
Ansambel Rondellus Foto: PEETER LANGOVITS/PM/PEETER LANGOVITS

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist alguse saanud omanäoline festival Tallinna tornid toimub tänavu 26.–29. augustil ja tähistab juba 10. toimumisaastat.

Corelli Music ühendab festivalil Tallinna tornid iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega,

Kolmapäeval, 26. augustil 2020

kell 19  Katariina kirikus (Vene tn 14a, Tallinn)

ESINEJA: Vanamuusikaansambel Rondellus koosseisus Maria Staak (laul, rataslüüra), Johanna-Maria Jaama (fiidel), Robert Staak (lauto, löökpillid), Johannes Christopher Staak (laul, plokkflöödid, torupill, rataslüüra)

KAVA: Paast ja karneval. Keskaja ja renessansi muusika kogu oma värvikirevuses: vaimulikest kiidulauludest ja tundelistest armastuslauludest elavate tantsude ja ülemeelikute joogilauludeni.

Neljapäeval, 27. augustil 2020

kell 19 Kellerteatris (Uus 37, Tallinn)

ESINEJAD: Anna-Liisa Eller (kannel, psalteerium, plokkfööt) ja Taavi Kerikmäe (elektroonika)

KAVA: Helid ajas. Muusika läbi seitsme sajandi: 14. sajandist tänapäevani. Kontserdil kõlavad keskaegne psalteerium, renessansiaegne plokkflööt, tänapäevane eesti kromaatiline kannel ja mitmesugused elektroonilised muusikainstrumendid. Kohtuvad keskaegne helikeel ja tänapäevased elektroonilised kõlad, barokk- ja nüüdismuusika, kompositsioonid ja kohapeal sündivad improvisatsioonid. Kavas  Guillaume de Machaut, Petrus Wilhelmi de Grudencz, Jean-Philippe Rameau, Helena Tulve, improvisatsioonid.

Reedel, 28. augustil 2020

kell 20 Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 9, Tallinn)

ESINEJA: Ulla Krigul (orel) ja barokkansambel Corelli Consort koosseisus Ka Bo Chan (kontratenor), Mail Sildos (barokkviiul), Tõnu Jõesaar (viola da gamba)

KAVA: OreliÖÖ. Imeline orelimuusika ja barokiaja kaunimad aariad sumedas suveöös – Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart jt.

Laupäeval, 29. augustil 2020

kell 16 Harjumäe välilaval

ESINEJAD: Raivo Tafenau (saksofon) ja Ramuel Tafenau (trummid)

KAVA: Isa ja poja jazzidialoog. Kaasaegne jazz ei tunne piire muusikalises ega koosseisulises mõttes. Duo saksofon ja trummid ei ole kindlasti nn mainstream koosseis, sest bass ja harmoonia puuduvad. Raivo ja Ramuel delegeerivad maailma ühe tuntuima vaidluse- kumb oli enne, kana või muna- muusikasse ja kontserdil vaieldakse omavahel selle üle, kumb oli enne, meloodia või rütm. Ja samuti selle üle, kas veri on paksem kui vesi.

kell 18 Tallinna Raekoja platsil

ESINEJA: Rita Ray koosseisus Rita Ray (vokaal), Artis Boriss (klahvpillid), Kristen Kütner (kitarr), Jasper Alamaa (bass) ja Ott Adamson (trummid)

KAVA: Old Love Will Rust. Rita Ray omaloomingu rännak souli ja klassikalise R&B radadel.

Rita Ray on esimene tõeline sinisilmse souli viljeleja Eestist. 5-liikmelise bändi solist ja laulukirjutaja on Põlvas 10 aastat koorilauluga tegelenud ja džässiõpingutes tugisambaid kindlustanud vokalist, klahvimängija ja helilooja. 2019 ilmunud debüütalbum «Old Love Will Rust» 8-looline rännak souli ja klassikalise R&B radadel paneb ka puusa õõtsuma ühe särava 70ndatele truu diskomaiusega. Albumi ilmumise järel pole jõude istutud, kontserdil kuuleb ka uut materjali, mille kallal käib juba tihe töö. Tõeliselt haarab kuulaja endasse Rita Ray oma live kontsertidel, kus särab tema hingestatud, jõuline vokaal, meeldejäävad meloodiad ja ka tantsulisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles