Kellerteater jätkab ajaloo-, mütoloogia- ja teatriteemaliste loengute sarjaga

Kultuuritoimetus
Copy
David Vseviov
David Vseviov Foto: Priit Simson / Kellerteater

Lisaks põnevate lavastustele võtab Kellerteater sel sügisel tõsisemalt sihikule põnevate esinejate põnevad jutud. Teatri žanri kohta saab augustist novembrini kuulda üsna mitmest vaatepunktist – legendide, loomariigi, ajaloo ja eesti mütoloogia kaudu. Kuna publiku huvi on olnud suurem, kui Kellerteatri saal, siis teeb teater kõigist loengutest ka otseülekanded.

18. augustil kell 19 peab ajaloolane Jaak Juske loengu «Surm ja kummitused vanas Tallinnas». Loeng teatrisaalis on välja müüdud, kuid veel on kohti otseülekande vaatamisele. Kellerteatri sünnipäeva raames märtsikuus toimunud Jaak Juske loeng Tallinna vanalinnas elutsevatest kummitustest osutus nii menukaks, et kõik soovijad saali ei mahtunud. Seetõttu otsustasime seda korrata. Juske räägib loengus majadest ja tornidest, kus peituvad kõige jubedamad kummituslood. Aga ka surmast ja hukkamistest vanas Tallinnas.

28. augustil kell 19 saab kuulata zooloog Aleksei Turovski loengut «Näitemäng loomariigis». Loomade jaoks on üks peamisi baasvajadusi – söömise, varjualuse ja seltskonna kõrval – ka vajadus muljete järele. Loomad, amööbist inimeseni, vajavad muljeid ja soovivad ka ise muljet avaldada. Tegelikult on nii kõigi elusolenditega – sünnist surmani. See, kuidas loomad manipuleerivad elusmaailma tähelepanuga, ongi kohtumise teemaarenduseks.

23. septembril kell 19 leiab aset ajaloolase David Vseviovi loeng «Minevik, õudus ja imed». Vaid harvadel juhtudel, pöörates kiiruga pilgu selja taha, võib murdosa sekundi jooksul näha mineviku olemust.

4. novembril kell 19 ammutab eepose «Kalevipoeg» põhjatust allikast mõtteid semiootik ja kirjanik Valdur Mikita. Kalevipoeg – soome-ugri kriminaal, kelle tagaotsimiskuulutus asub šokolaaditahvlil. Või siiski midagi enamat?

Piletid loengutele on müügil kellerteater.ee, David Vseviovi loengu piletid tulevad müügile augusti lõpus.

Rohkem infot loengute kohta: kellerteater.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles