eˉlektron alustab sügishooaega

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader lavastusest DANCEDEMIC
Kaader lavastusest DANCEDEMIC Foto: Kuvatõmmis/eˉlektron

Kevadel 2020 loodud loomingulise platvormi ja Eesti voogteatri eestkõneleja eˉlektroni eesmärgiks on arendada Eesti voogteatrit ning tutvustada erinevates maailmanurkades selles vallas tehtavat.

elektron.live on kahesuunaline voogedastusplatvorm, mis avab esinejatele uued võimalused oma loomingu viimiseks vaatajateni üle maailma. Etenduskunstidele ja muusikale suunatud keskkond ei toetu suurfirmade juba olemasolevatele rakendustele, vaid peab oluliseks kohaneda kunstnike loominguliste vajadustega, pakkudes neist vajadustest tuletatud visuaalseid ja tehnilisi lahendusi.

Erinevalt juba tuntud voogedastuskeskkondadest sisaldab elektron.live ka uudset  sotsiaalvõrgustiku komponenti. See aitab esinejal saavutada vahetuma kontakti publikuga, samuti võimaldab vaatajate omavahelist suhtlust viisil, mis jäljendab festivalide ning teatrietenduste meeleolu ning otsesuhtlust. Teater, kontsert või etenduskunst on kollektiivsed kogemused ning just kollektiivsuse mõõde on seni olnud veebikeskkondadest puudu. 

Seni pälvitud tunnustustest olulisim on elektron.live’i jõudmine auhinnalisele kolmandale kohale Universal Music Group’i korraldatud uute tehnoloogiliste meediaplatvormide konkursil 2020. aasta kevadel, rohkem kui 150 laekunud töö hulgas.

Juba selle nädala lõpus, 21. augustil, on elektron.live’is võimalik näha tantsulavastust «DANCEDEMIC», mis on maailma esietendus New Yorgis toimuva 39. Battery Dance Festivali raames. Tantsulavastus sai alguse Art-A-Hack’i initsiatiivist, mis koondab enda alla kunsti, teaduse, tehnoloogia, muusika, teatri ja humanitaariaga seotud inimesi üle maailma. Tegemist on otseülekandega, kus reaalajas kasutatakse kahe tantsija, Hussein Smoko (Iraq/Kurdistan/USA) ja Razvan Stoiani (Rumeenia/USA) biomeetrilisi andmeid tantsuetenduste loomiseks.

Lavastust näeb aadressil: https://artahack.elektron.live/

Rohkem infot: https://www.facebook.com/events/683339095726350/

Selleks, et leida uusi võimalusi kunsti ja teaduse koostööks, alustab juba septembris hariduslik-eksperimentaalne programm «Fruitful Misunderstandings». Kavas on nii loengud kui töötoad, samuti voogteatri originaalprogramm uudisteostega. 

Täpne kava on jälgitav eˉlektroni lehtedel:

https://elektron.art/

https://elektron.live/

FB: https://www.facebook.com/elektron.art

IG: https://www.instagram.com/elektron.art/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles