Vaata Pärdi päevade avakontserdi fotosid

Kultuuritoimetus
Copy

Tänavuste Pärdi päevadega tähistab Nargenfestival Arvo Pärdi 85. sünnipäeva. Kontserdid toimuvad 2.–11. septembrini ja festivali kunstiline juht Tõnu Kaljuste tõdeb, et igaüks teab oma kogemusest, et kui mõnda asja palju kuulata, siis väsib sellest ära. «Aga Pärdi muusikas on ainest, mis ei leierdu. See on püsiväärtus, nagu vana kivisein, mis ei kulu ja seisab kaua.»

Avakontserdil, mis toimus 2. septembril Tallinna Jaani kirikus, tõi festivali kunstiline juht Tõnu Kaljuste ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esimest korda Eestis ettekandele uue versiooni tintinnabuli stiili sünni algusaegadest pärit teosest «Kui Bach oleks mesilasi pidanud…».

Koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Collegium Musicalega tehti kummardus Ludwig van Beethovenile tema 250. sünniaastapäeval Goethe luulel põhineva kantaadiga «Merevaikus ja õnnelik reis», mis on üks helilooja ekspressiivsemaid koorioopuseid.  Meri on inspireerinud ka Johannes Brahmsi tema ühe parima kooriloomingu saavutuse – «Saatuselaulu» – loomisel.  

  • Eesti Filharmoonia Kammerkoor
  • Kammerkoor Collegium Musicale
  • Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
  • Dirigent Tõnu Kaljuste

Arvo Pärt  
- Silhouette
- Kui Bach oleks mesilasi pidanud … (uue versiooni esiettekanne Eestis)
- In principio

Ludwig van Beethoven 
- Meeresstille und glückliche Fahrt, op.112

Johannes Brahms
- Schicksalslied, op.54

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles