Joel Remmel Triol ilmus EP «Puhkus»

Kultuuritoimetus
Copy
Joel Remmel Trio ja Jukka Eskola.
Joel Remmel Trio ja Jukka Eskola. Foto: Sohvi Viik

Joel Remmel Triol ilmub 3. septembril EP «Puhkus» koos Soome hinnatuima trompetisti Jukka Eskolaga. See materjal ilmub digitaalsena ja on leitav voogedastusplatvormidest.

Joel Remmel Trio ning Jukka Eskola koostöö sai alguse 2018. aasta sügisel, kui Eskola salvestas külalisena kaks lugu Joel Remmel Trio 2019. aasta kevadel ilmunud albumile «Sharp». Et koostöö läks sujuvalt ning koos anti Eestis ka edukad kontserdid, otsustati koostööd jätkata. Salvestusprotsess läks maailmas toimuvaid arenguid vaadates õnnelikult, sest lood salvestati nädal enne märtsis kehtima hakanud eriolukorda Helsingis Sibeliuse Akadeemias.

Albumil kõlavad lood on inspireeritud suvest, rohelisest ning õitsevast loodusest, marjadest, mereveest, päikesest, lindudest ja vabast ajast — ehk kokkuvõtvalt justnimelt kõigest, millest üks ideaalne puhkus koosneb ning seda peegelab ka EP-l kõlav muusika.

EP «Puhkus» on Joel Remmel Trio sel aastal ilmuvatest EP-dest esimene. Sügis-talvel ilmub veel üks EP ning kevadeks, trio 10. sünnipäevaks formuleeruvad koos külalismuusikutega loodud palad täispikaks albumiks. 

Pianist Joel Remmel on omanimelist triot vedanud juba üheksa aastat ning peamiselt esitatakse ning salvestatkse tema omaloomingut. Selle aja jooksul on nad välja andnud neli albumit – «Sharp» (2019), «Some Things Never Change» (2016), «More Than Fishermen» (2014) ja «Lumekristall» (2012). Ansambli kõla on aastate jooksul põhjamaise tooni juurest liikunud klassikalise jazzi poole.

Lisaks arvukatele kontsertidele Eestis on Joel Remmel Trio esinenud Hiinas, Venemaal, Suurbritannias ja paljudes teistes Euroopa riikides ning nende albumid on hinnatud ka jaapani jazzipubliku poolt. Läbi aastate on trio teinud eriprojektides koostööd orkestrite ja kümnete muusikutega. Lisaks Joelile kuuluvad triosse noorema põlvkonna säravamad tähed eesti muusikamaastikul – Heikko Remmel kontrabassil ja Ramuel Tafenau trummidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles