Fahle Galeriis avatakse Heleliis Hõimu näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Heleliis Hõim
Heleliis Hõim Foto: Erakogu

Reedel, 4. septembril kell 19 avab Heleliis Hõim Tallinnas Fahle Galeriis oma värskeimal loomingul põhineva maalinäituse «Energia sessioonid», mis jääb avatuks kuni 4. oktoobrini. Näituse avamisel loob muusikat Joosep Niimeister.

«Mind on alati lummanud mõte, et me kõik oleme sündinud tähtede tolmust ja kogu universum on pidevas muutumises. Antud näitusel olen projitseerinud ja salvestanud oma teostesse energia liikumise resonantse – laineid, võnkumisi, vibratsioone, plahvatusi. Olenemata algvormist, objektist või selle olekust on energia teisenemise moment lõuenditele jäädvustunud. On katkenud mõtteid ja lühisessioone, kohati tõsiseltvõetavate ja kohati jaburate mõttevälgatusteni jõudes: näiteks, kuidas sündis päike või milline näeks välja plahvatav mesilane,» kommenteerib autor oma loomingut.

Heleliis Hõim Tallinnas Fahle Galeriis oma maalinäituse «Energia sessioonid».
Heleliis Hõim Tallinnas Fahle Galeriis oma maalinäituse «Energia sessioonid». Foto: Repro

Igal objektil ja subjektil on oma võnkesagedus ja see teeb universumist energia sageduste kontiinumi. Kui kasvatada energiat ühes kohas, kaob see mujal. Samuti, nagu energiat ei ole võimalik tekitada mitte millestki, ei ole seda võimalik ka täielikult hävitada; seda võib vaid muundada ühest olekust teise. Nõnda muundub ka kunstniku energia materiaalsesse objekti, värvidesse, kujutavasse protsessi.

Heleliis Hõim on maali- ja installatsiooni kunstnik, kes elab ja töötab Tallinnas. Ta on osalenud mitmetel grupinäitustel nii Eestis kui ka näiteks kunstiresidentuuri raames Mauritiusel. Heleliis on lõpetanud Inglismaal Cardiff School of Art and Design BA graafilises disainis ning hetkel omandab magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemias kaasaegse kunsti erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles