Pärdi päevad Tartus

Kultuuritoimetus
Copy

Tartus Pauluse kirikus kõlas 4. septembril Pärdi päevade kontsert «Summa». Arvo Pärdi ja Johann Sebastian Bachi muusikat esitasid kammerkoor Collegium Musicale ja Raschèr Saxophone Quartet, dirigendiks Endrik Üksvärav. Sama kava kõlab täna ka Tallinnas Jaani kirikus. 

Arvo Pärt

- Cantate Domino canticum novum
- Summa
- Veni creator
- I Am the True Vine
- Summa
- Virgencita
- Vater unser
- Ja ma kuulsin hääle ...
- Da pacem Domine

Johann Sebastian Bach
- Canzona, BWV 588
- Contrapunctus 1 ja 4 tsüklist „Fuugakunst“, BWV 1080

Pärdi päevade meediapartner on Postimees.

4. septembril toimus Pärdi päevade kontsert ka Tallinnas Jaani kirikus, kus kõlasid Pädri ja Benjamin Britteni helitosed. Pulbliku ees olid Hugo Ticciati (viiul), Priya Mitchell (viiul) ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. 

5. septembril toimub kontsert aga ka Kärdlas Püha Ristija Johannese kirikus, kus esineb ansambel Vox Clamantis dirigent Jaan-Eik Tulve juhatusel. Kõlavad Arvo Pärdi teosed, aga ka Cyrillus Kreegi ja Helena Tulve looming.

Arvo Pärt 85

Arvo Pärdi 85. sünnipäeva tähistab Nargenfestival mitme teose uusversiooniga nii helilooja enda kui teiste seades, mis pole varem Eestis kõlanud. Avakontserdil saab kuulda tintinnabuli-stiili sünni algusaegadest pärit teose „Kui Bach oleks mesilasi pidanud …“ uut redaktsiooni Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri esituses, arranžeerija Tõnis Kõrvits on andnud kammerlikuma kõla algselt koorile ja sümfooniaorkestrile loodud teosele „Cecilia, vergine romana“ ning uusi seadeid toob Eestisse Saksamaal tegutsev ning mullu oma 50. tegutsemisaastat tähistanud Raschèr Saxophone Quartet.

Pärdi muusika põnevaid kõrvutusi Benjamin Britteni loominguga toob festivali kunstiline juht Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestri ning Inglise päritolu viiulisolistide Hugo Ticciati ja Priya Mitchelliga, samuti Tõnu Kõrvitsa uusima loominguga koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestriga. Pärdi ja Kreegi kooriloomingu põimumisi näitab Jaan-Eik Tulve koos ansambliga Vox Clamantis.

Juubelihooaja lõpetab traditsiooniline sünnipäevakontsert Arvo Pärdi loomingust sopranisolisti, kahe oreli, kahe koori ja orkestriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles