Vene draamateatri direktor: kahju, et esietendust peab jälle ootama (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Margus Allikmaa.
Margus Allikmaa. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Vene draamateatri koldega on seotud seitse haigusjuhtu, nakatutud on nii tööl kui ka pereringis. Teatri direktor Margus Allikmaa selgitas, et kui trupiliige oli andnud positiivse koroonatesti, siis ei jäädud teise testi tulemusi ootama, kuna koroonapositiivsel olid juba sümptomid ning lükati teatris kogu töö edasi. 

«Kuna sellel inimesel olid ka kõik viirusega kaasnevad haigusnähud ilmnenud, ei hakanud me kordustesti tulemusi ootama ja reageerisime kohe. Lõpetasime proovid ja otsustasime edasi lükata hooaja avamise, kuni oleme veendunud, et meie hulgas ei ole ühtegi viirusega nakatunut,» lausus Allikmaa. Selline drastiline samm astuti seetõttu, et vältida koroonaviiruse edasine levik teatritöötajate seas ega ka ohustada nakatumisega vaatajaid. 

«Kuna positiivse testi andnud inimene oli teatris ja kontaktis teiste näitlejatega viimati 29. augustil ehk nädal tagasi, peaks kõigil, kes temalt nakkuse võisid saada, ilmnema haigusnähud juba sellel nädalavahetusel,» nentis direktor. Seega võeti vastu otsus, et kõiki Vene teatri töötajaid testitakse esmaspäeval ning edasi tegutsetakse juba vastavalt tulemustele. 

Kui esmaspäevased testitulemused on kõik negatiivsed, siis jätkatakse tavapärase tööga, kui aga selgub, et osa inimesi on nakatunud, siis koroonapositiivsed peavad koju jääma ning teater asub igapäevatöös ümberkorraldusi tegema. 

«Tõenäosus, et nakatunuid on vähe või pole üldse, on küllaltki suur. Sellele teadmisele tuginedes oleme plaani jätnud 10. septembril väikeses saalis esietenduva näidendi «Utoopia» ja sealt edasi juba ka teised plaanipärased etendused,» lausus Allikmaa. 

Eile esietenduma pidanud «Minu veetlev leedi» alustab praeguste plaanide kohaselt 27. septembril. «Ärajäänud esietenduse ning sellele järgnema pidanud kolme etenduse asendused teatatakse hiljem,» märkis direktor. 

Kõigil, kes on piletid ostnud, on võimalik raha tagasi saada. «Aga me väga palume oma publikut mõista olukorra tõsidust ja vahetada juba ostetud piletid, seda siis juba teist korda, mõnele etendusele oktoobris või novembris või ka detsembris,» lausus ta. «Igatahes teeme oma plaane selliselt, et igale ärajäänud «Minu veetleva leedi»  etendusele tuleb üks asendusetendus. Ja kordan, me ei anna ühtegi etendust olukorras, kus me ei ole veendunud, et meie töötajate hulgas pole nakatunuid,» märkis Allikmaa.

Direktori sõnul on trupp, eriti näitlejad ja tehnilised töötajad, kes osalesid eile ärajäänud etenduse proovides, on teinud tohutu töö, et siis teatris avada väärikalt uus hooaeg ning tuua publikuni lavastus, mis Allikmaa sõnul näeb välja tõsiselt äge ning mida kõik töötajad on oodanud.  «Sellel nädalal toimunud peaproovide põhjal võib üsna enesekindlalt väita, Alla Sigalova tehtud lavastus ületab teatri seatud ootusi ning publik saab näha üht väga ilusat ja meelolu ülendavat lavastust,» kirjeldas ta. «Kahju ainult, et seda jälle peab ootama jääma,» lausus ta ja lisas, et praeguse plaani kohaselt kuni 27. septembrini. «Sellel päeval toimuv esietendus on ühtlasi pühendatud Aleksandr Ivaškevitšile tema 60. sünnipäeva tõttu,» ütles Allikmaa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles