Piip ja Tuut Teater avab laupäeval uue hooaja

Kultuuritoimetus
Copy
«Piip ja Tuut TV»
«Piip ja Tuut TV» Foto: Kanal 2

Piip ja Tuut Teater pühendab hooaja uuslavastuse eesti rahvajutu ja digikultuuri aastale. Piip ja Tuut Teater avab 11. hooaja sel laupäeval, 12. septembril kell 12 Ilmar Tomuski põnevuslooga «Mauno saladuslik kadumine», mille dramatiseeris Liis Sein ja lavastas Marek Demjanov.

Mis juhtub siis, kui inimesed hakkavad saladuslikult kaduma ja raamatukogud tühjenevad raamatutest, õigupoolest – kõik muutuvad digitaalseks? Kolm hakkajat koolijütsi, kooliarst, koolidirektor ja kohaliku, Luutsniku küla konstaabel asuvad seda keerulist juhtumit lahendama.

Lavastus räägib päris sõprusest, raamatute lugemisest ja ette lugemisest, koos mängimisest ning digimaailma lõpmatutest ahvatlustest. Lavastus on loodud lastele ja sobib vaatamiseks alates viiendast eluaastast, kuid kõnetab ka kogu pere ning on pühendatud eesti rahvajutu ja digikultuuri aastale (2020).

Põnevuslugu jutustavad  Grete Konksi, Kristjan Poom ja Stefan Hein. Mauno rollis on virtuaalsena Sepo Seeman. Kunstnikuks on Jaanus Laagriküll. Muusika ja laulutekstide autoriks on Katri Rebane. Liikumisjuhiks on Marge Ehrenbush. Video, visuaalsed efektid ja valguse loob Rene Topolev.

19. novembril täitub 10 aastat, mil Piip ja Tuut Teater avas oma teatrimaja Toompeal. Detsembris jõuavad lavale veel kaks uuslavastust peredele: Piip ja Tuut loovad tsirkuseartistidega muinasjutulise «Talvetsirkuse» ning noorte teatritegijate poolt valmib Leelo Tungla ja Mari Amori muusikaline lavastus «Siil Felix teeb bändi».

Piipu ja Tuutu näeb uuel hooajal ka ekraanil kevadel valminud uute täheaabitsa lugudega piipjatuut.tv

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles