Eesti Kontserdi menukad koolikontserdid said hoo sisse

Kultuuritoimetus
Copy

Eesti Kontsert esitles teisipäeval sajakonnale Tallinna ja Harjumaa muusikaõpetajale oma traditsioonilist koolikontsertide sarja, mis toob muusikatundidesse klassika-, koori- ja levimuusikatähed, näitlejad ja jutuvestjad. Menukas programm toetab koolide muusikaõpet ja annab lastele võimaluse kohtuda kuulsate muusikutega.

Eesti Kontserdi koolikontsertide produtsent-toimetaja Ülle Lehtmäe sõnul on sari aasta-aastalt aina populaarsem, eelmisel õppeaastal anti Eesti koolides rekordiliselt 430 kontserti – klassikast rahvamuusikani, nii uusi noori muusikuid kui ka juba Eestis teada-tuntud esinejaid, kontsertidele on alati saanud osaks soe vastuvõtt. «Ühelt poolt on 45-minutiline muusikaline etteaste meeleolukas vaheldus tavatunnile, teisalt annab see muusikaõpetajatele ja õpilastele hea võimaluse kuuldu ja nähtu üle hiljem arutada. Ja kui muusikute mängurõõm aitab lastel leida enda tee muusika juurde või päris kontsertidele, siis on meie ettevõtmine ju õnnestunud,» rääkis Lehtmäe.

Estonia kontserdisaalis teisipäeval, 8. septembril toimunud koolikontsertide avangul ehk moodsa sõnaga showcase’il nägid muusikaõpetajad 9 kollektiivi, kuid tegelikult on valida suisa 53 erineva koolikontserdi programmi vahel. Esinejate seltskond on tänavu kirju – „Klassikatähtedest“ tuntud Marcel Johannes Kits, Johan Randvere, Marten Altrov ja Pipilota Neostus, lauljatar Elina Nechayeva koos Mihkel Mattiseniga, Uku Suviste, Jaagup Tuisk, Puuluup, torupillimängija Cätlin Mägi, Svjata Vatra hing Ruslan Trochynskyi, duo Marianne Leibur ja Robert Rebane, Sofia Rubina, Seto särtsbänd Kiiora ja Eesti Rahvusmeeskoor. Valikust ei puudu ka Lotte ja Klausi ehk Gerli Padari ja Toomas Lauri muusikatund või näitleja Reimo Sagori beatbox’i tund.

Lehtmäe räägib, et juba 1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval, katavad koolikontserdid peaaegu kogu Eestit, sest see on üks paremaid võimalusi seda päeva õpilastega tähistada. «Kui veel eile oli meil sel päeval kalendris ligi 40 kontserti 15 erineva kavaga, siis ilmselt see number suureneb veelgi,» rõõmustas Lehtmäe.

Lisaks koolikontsertidele kutsub Eesti Kontsert algaval sügishooajal noori muusikasõpru ainulaadsele laste ja noorte muusikafestivalile Big Bang, mis toimub 22. ja 23. novembril Kultuurikatlas, ning „Entel-tenteli“ 50. juubelisünnipäeva kontsertidele nii Tallinnas, Pärnus, Tartus kui ka Jõhvis.

Koolikontserte saab tellida Eesti Kontserdi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles