Parima filmi Oscar eeldab edaspidi rohkem naiste ja vähemuste kaasamist (9)

Brita-Maria Alas
Copy
Dominic Tuohy, Guillaume Rocheron, Greg Butler, filmi ,,1917" auhindadega.
Dominic Tuohy, Guillaume Rocheron, Greg Butler, filmi ,,1917" auhindadega. Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix Baltics

Parima filmi auhinnale kandideerimiseks tuleb filmidel edaspidi vastata kriteeriumitele, mis eeldavad rohkem mitmekülgsust näitlejate ja filmitegijate valikul. 

Tänavusel auhinnagalal parima filmi auhinnale nomineeritud Sam Mendesi filmis «1917» domineerisid enamasti valgenahalised mehed. 2024. aastaks jõustunud Oscarite kriteeriumite järgi peab kinoekraanil ja filmitiimis olema rohkem erinevate rasside või LGBTQ+ esindajaid, naisi või puudega inimesi. 

Senised kriteeriumid nõudsid filmidelt üle 40-minutilist kestvust ja detaile selle kohta, kus, kuidas või millal korraldati võtted avalikus ruumis, vahendas LA Times.

Uute standardite kohaselt tuleks vähemusi kaasata ekraanil näiteks vähemalt ühte suuremasse rolli, taustanäitlejate seas vähemalt 30 protsendi ulatuses. Samuti oodatakse vähemuste kaasamist tootmistiimis, turunduses ja koostööpartnerite ettevõtetes. 

Selleks, et film saaks auhinnale kandideerida, peab see vastama kahe standardi kriteeriumile neljast. On oluline, et vähemused oleksid kaasatud näitlejarollides, produktsioonis, turunduses, reklaamis või praktikantide seas. 

  • Standard A: ekraanil kajastamine, teemad ja narratiivid
  • Standard B: loovjuhid ja produktsioonitiim
  • Standard C: ligipääs filmitööstusele ja võimalused
  • Standard D: järelproduktsioon
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles