Endla Teatri Küünis esietendub draama «Jõgi»

Kultuuritoimetus
Copy
Jez Butterworthi armastuslugu «Jõgi» Endla laval. Carita Vaikjärv ja Märt Avandi.
Jez Butterworthi armastuslugu «Jõgi» Endla laval. Carita Vaikjärv ja Märt Avandi. Foto: Priit Loog

Reedel, 11. septembril esietendub Endla Küünis briti näitekirjaniku, stsenaristi ja filmirežissööri Jez Butterworthi salapärane armastuslugu «Jõgi», mille on lavastanud Taago Tubin. Butterworthi peetakse kaasaegse briti dramaturgia üheks omapärasemaks autoriks, kriitikud on tema kohta öelnud, et ta näeb välja nagu piraat ja kirjutab nagu ingel.

««Jõgi» viib meid tumedatesse paikadesse ja mingi kraadini on ta kummituslugu, aga mitte tavapärases mõistes,» selgitab lavastaja Taago Tubin. «Oma südamikus räägib see lugu katsetest jõuda armastuseni. Kuid kas me tegelikult oleme võimelised pääsema oma minevikukogemuste eest ja selle eest, et need kogemused ei mõjutaks olevikusuhteid? Et kui me armume kellessegi, siis kas me mitte ei ürita taas püüda kedagi, kelle me kunagi kaotasime?»

«Jõgi», mille tõlkis Erkki Sivonen, on kolmas Jez Butterworthi näidend Eesti teatrilaval. Lavastuse kunstnik on Kaspar Jancis, valguskunstnik Margus Vaigur ning muusikalised kujundajad Vootele Ruusmaa, Sänni Noormets ja Taago Tubin. Lavastuses mängivad Jane Napp, Carita Vaikjärv, Märt Avandi ja Sänni Noormets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles