Väikese Hipi Fond ootab noorte luuletajate käsikirju

Kultuuritoimetus
Copy
Liisi Ojamaa
Liisi Ojamaa Foto: Peeter Langovits

2019. aastal Liisi Ojamaa mälestuseks loodud Väikese Hipi fond ootab tänavu 1. detsembrini noorte luuletajate debüütkäsikirju ja taotlusi. Välja antakse 800-eurone toetusstipendium, mille eesmärk on aidata katta raamatu väljaandmisega seotud kulusid (toimetamine-küljendamine-trükkimine jne), et noorel luuletajal (kuni 30-aastasel!) oleks kergem mõne kirjastajaga kaubale saada.

Toetusele kandideerimiseks tuleb esitada luulekogu käsikiri ja motivatsioonikiri aadressil taotlus@väikesehipifond.ee. Fondi asutajateks on Liisi ema Maarja Ojamaa ja tütar Birgitta Ojamaa ning fondi nõukogu liikmeteks on Maarja Ojamaa, Birgitta Ojamaa ja Liisi lesk Ivar Volmar – nemad valivad ka välja tänavuse võitja. Lisaks käsikirjale eeldatakse ka, et noorel luuletajal on juba ilmunud tekste Eesti kultuuriajakirjanduses.

Esimese toetuse fondile andsid Liisi Ojamaa sõbrad ja klassikaaslased.

Fond toetab Eesti üle aasta vaheldumisi noori luuletajaid ja ulmekirjanikke. Aastal 2020 ootame taotlusi esikkogu üllitamiseks noortelt luuletajatelt.

Liisi Ojamaa jaoks oli väga loomulik teisi noori autoreid aidata, nende tekste lugeda, neile nõu anda. Säärane loomulik, südamlik abi ja nõuanne kuulus lihtsalt tema olemuse juurde, aastate jooksul on ta nii mõnelegi tänasele poeedile moraalseks toeks olnud. Liisi enda luulest vormub tänavu oktoobriks väärikas koondkogu.

Täpsemalt saab fondi tegemistest ning toetuse reglemendist lugeda: https://xn--vikesehipifond-5hb.ee/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles