Esilinastub ainulaadne muusikafilm

Kultuuritoimetus
Copy
Mari Jürjens
Mari Jürjens Foto: Merilin Mandel

Sel kolmapäeval, 16. septembril kell 19:00 esilinastub muusikafilm “Õhtust hommikuni. Põlvas.”, mis jälgib Mari Jürjensi värsket loomingut ühel imekaunil suveööl maalilises Põlva linnas.

Mari Jürjens, kelle neljas stuudioalbum “Omaenese ilus ja veas” näeb ilmavalgust juba 10. oktoobril, räägib filmis oma loomingulisest teekonnast, lapsepõlvest ja viimastel aastatel kirjutatud lugudest.

“Minu jaoks oli selle filmi tegemine väga eriline kogemus, mis justkui pühitses muusika, mida olin neli aastat loonud. Kui kogu loomeprotsess on enamasti üksik ning albumit tehes tuleb üksinda vastu võtta palju otsuseid, siis äkitselt näha, kuidas armsad inimesed kokku tulevad ja kõik sujub nii loomulikult, tekib mõistmine, et kõik on väga õigesti läinud,” ütleb Mari.

Filmis kõlavad need samad lood, mis oktoobrikuus ilmuval plaadilgi. Mariga rändavad kaasa Aivar Surva, Ain Agan, Robert Jürjendal, Indrek Mällo, Sten-Olle Moldau ja Tanel Kadalipp.

Muusika salvestas ja mängis kokku Kaarel Tamra, helirežissöör on Tanel Kadalipp. Muusikalise rännaku kaamera taga püüdsid kinni operaatorid Ants Tammik, Teddy Puusepp ja Mart Sard.

“Õhtust hommikuni. Põlvas.” on Eestis ainulaadne filmiprojekt, mida tehti rohkem kui kuus kuud ning kuhu olid kaasatud kümned inimesed. “Aitäh kõigile neile põlvakatele, kes meile abikäe ulatasid sel maagilisel ööl: kes puhkuse ajast öösel vajalikke uksi avades, kes hea ja paremaga meie väsinud keha kostitades,” ei jõua Mari ära tänada kõiki neid, kes nii lahkesti filmi valmimisele kaasa aitasid. “Tõdesin, et kui vahel minna mugavusest välja ning usaldada kõike ja kõiki, siis juhtub imelisi asju.”

Muusikafilm esilinastub Elisa Stage’is ja jääb soovijatele vaatamiseks üles mitmeks nädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles