Eesti Muusika Kuulsuste Koda korraldab kohtumisõhtu ansambliga Fix

Kultuuritoimetus
Copy
Fixi juubelikontsert Vanemuise kontserdimajas. Fixi esimene koosseis. Pildil Mait Eelrand, Riho Lilje.
Fixi juubelikontsert Vanemuise kontserdimajas. Fixi esimene koosseis. Pildil Mait Eelrand, Riho Lilje. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 23. septembril kell 19 toimub Maarjamäe tallihoones Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtu ansambliga Fix. Õhtut juhib Sten Teppan.

52-aastase ajalooga ansambli liikmete hulka on erinevatel aegadel kuulunud üle 40 muusiku. Aukartustärataval hulgal salvestusi, esinemisi, auhindu, festivale ja kõik muu, mis ennastsalgava ansamblitegemisega kaasas käib. Nende muusikaline pärand kuulub Eesti popmuusika kullavaramusse. Arvata võib, et ajaloo jooksul juhtus nii mõndagi, millest saame sellel kohtumisõhtul asjaosaliste käest kuulda. Otse loomulikult ei puudu sellelt kohtumisõhtult ka muusikalised numbrid. Omavahel põimuvad erinevad generatsioonid ansambli algkoosseisust ja Otsakooli noorte hulgast Meelis Punderi juhendamisel.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja meie levimuusika ajaloo kogumine ning jäädvustamine. Lisainfot Kuulsuste Koja ning levimuusika kultuurpärandi kogumise kohta leiab kuulsustekoda.ajaloomuuseum.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15/10€ on müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ja Eesti Ajaloomuuseumis. Pilet kehtib kohtumisõhtu toimumise päeval pääsmena Eesti Muusika Kuulsuste Koja näitusele „Vabaduse kõla! Eesti Levimuusika lugu“, mis on avatud Tallihoones enne õhtu algust!

Kohtumisõhtu koostööpartner on G. Otsa nimeline Tallinna Muusikakool.

Õhtut salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles