Galerii. Tallinnas esitleti Jimi Hendrixi elulooraamatut

Kultuuritoimetus
Copy

18. septembril 50 aastat tagasi lahkus maailma parimaks rokk-kitarristiks nimetatud legendaarne Jimi Hendrix. Eile toimunud meenutuskontserdil klubis Philly Joe esitleti kogu maaailmas neil päevil ilmuvat biograafiat,  Philip Normani «Wild Thing. Jimi Hendrixi elulugu», mille tõlkis Kaisa Ling ja avaldas Koolibri. Raamatu esitlusel ja meenutuskontserdil esitasid Hendrixi muusikat Jaak Sooäär, Robert Linna, Henno Kelp ja Kristjan Kallas.

«Wild Thing» on esimene Jimi Hendrixi biograafia, mis ühendab endas kogu tema lühikese särava elu rõõmu ja kurbuse ning püüab lahti harutada traagilise lõpuni viinud sündmuste sasipundart. Võrratu meisterlikkusega kirjutatud elulooraamat on ühtlasi 20. sajandi 60ndate aastate haarav kroonika.

Kogenud muusikabiograaf Philip Norman tõstab tõelise Jimi Hendrixi kõrgemale müütilise ikooni staatusest. Ta alustab väikese Busteri päritolust, lapsepõlvest ja esimesest kitarrist, kirjeldab Jimi teed eduni mõlemal pool ookeani ning jõuab nende päevadeni, mil kõik hakkas kiiva kiskuma.

Jimi surm 1970. aasta 18. septembril on üks rokiajaloo painavamaid mõistatusi. Pärast aastakümneid kestnud kuulujutte ja spekulatsioone surma põhjuste kohta annab see raamat ülevaate olulisematest sõelale jäänud versioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles