MoeKunstiKino näitab filmi legendaarsest fotograafist Helmut Newtonist

Kultuuritoimetus
Copy
Helmut Newton koduses õhkkonnas.
Helmut Newton koduses õhkkonnas. Foto: Alice Springs (Helmut Newton Foundation)

Moefilmide festival MoeKunstiKino tähistab sel aastal 5. juubelit ning näitab oktoobrikuus dokumentaalfilmi legendaarsest fotograafist Helmut Newtonist. Seansid toimuvad nii Tallinnas kui Tartus ning piletid on tänasest müügil.

«MoeKunstiKino filmiprogrammid on juba viiel aastal publikule moeelamusi pakkunud ning loodame, et saame sellega veel kaua jätkata,» sõnas festivali juht Helen Saluveer. «Seekord otsustasime lähtuvalt olukorrast näidata vaid ühte filmi – aga kahtlemata on «Helmut Newton – halvad ja ilusad» käesoleva aasta oluliseim moedokumentaal.»

Helmut Newton oli tõeline fotograafia superstaar. Oma julgete ja pilkupüüdvate fotodega lõi ta uue, kohati provotseeriva naise kujutamise viisi. Newtoni 100. sünnipäeva puhul räägib tuntud autor, ajakirjanik ja režissöör Gero von Boehm oma dokumentaalfilmis «Helmut Newton – halvad ja ilusad» («Helmut Newton: The Bad and the Beautiful») fotograafi liigutava eluloo ning heidab pilgu Newtoni loomingule väga ainulaadsel moel.

MoeKunstiKino seansid toimuvad 1. ja 3. oktoobril kell 18.30 kinos Sõprus Tallinnas ning 7. oktoobril kell 18.30 Elektriteatris Tartus. Film linastub ingliskeelsena. Seansile teeb sissejuhatuse fotograaf Krõõt Tarkmeel, enne filmi saab ekraanil nautida videograaf Getter Kuusmaa värskeid mini-moefilme. Piletid on alates tänasest müügil kinode kassas ja veebilehtedel www.kinosoprus.ee ja www.elektriteater.ee. Lisainfo www.moekunstikino.ee.

Kinoseanssidele palutakse tulla vaid neil, kel tervis korras ning kes ei ole vahetult enne külastanud välisriike.

Saluveeri kinnitusel saab külluslikumat moefilmiprogrammi nautida juba aasta viimasel kuul ETV2 kanalil, kus koostöös festivaliga näidatakse igal nädalal mõnd moedokumentaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles