Filmisaade: kuidas valmis Veiko Õunpuu film «Viimased»

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy

See on filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 167. osa, mis on tervenisti pühendatud Veiko Õunpuu viimasele filmile «Viimased».

Film esilinastub 25. septembril, aga selles saates näitame sellest ka unikaalset videomaterjali. Sünopise järgi on tegemist põhjamaise vesterniga, mille tegevus toimub metsikus Lapimaa tundras. Filmi peategelane on noor kaevur Rupi (Pääru Oja), kes loodab tundrat õõnestades piisavalt raha kokku kühveldada, et kaevandusküla hingemattev tolm igaveseks jalgelt raputada. Aga töö kaevanduses on seiskunud, sest Rupi põdrakasvatajast isa keeldub oma maid müümast. Kõigele lisaks on manipulatiivne kaevandusboss, hüüdnimega Kalastaja (Tommi Korpela), hakanud silma viskama Rupi sõbra naisele Riitale (Laura Birn), kellesse ka Rupi on salamisi armunud.

Tuleb välja, et Lapimaal filmimine on üks kõige võimatumaid ülesandeid üleüldse ning ka kõik Põhjamaad, Soome sealhulgas, on nii lõpuni ära peenhäälestatud, et reeglid loputavad võtteplatsilt juba loovuse välja. Kuidas «Viimased»  siiski valmis sai ja mis võtteplatsil juhtus (sh Pääru Oja luumurd), räägib filmi produtsent Katrin Kissa.

Hendrik Alla omalt poolt soovitab kindlasti vaatama minna. Arvustus ilmub postimehe veebis juba 25. septembril kell 19.00. Kinos näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles