Muusikapäeval jagatakse muusikapreemiaid

BNS
Copy
Rahvusvaheline muusikapäev algas 2018. aastal hümniheliga: Pika Hermanni tornis puhusid trompetit Tabasalu muusikakooli noored.
Rahvusvaheline muusikapäev algas 2018. aastal hümniheliga: Pika Hermanni tornis puhusid trompetit Tabasalu muusikakooli noored. Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad rahvusvahelisel muusikapäeval 1. oktoobril muusikapreemiate tseremoonial üle iga-aastased muusikapreemiad.

Sel aastal toimub Muusikapäeva gala Estonia Kontserdisaalis koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO), Eesti Rahvusringhäälingu, Eesti Kontserdi ning Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga.

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital annab välja kümme preemiat 2019/2020 hooajal enim silma paistnud muusikategelasele ning kultuurkapitali nõukogu tunnustab peapreemia ja elutööpreemiaga pikaajalist tegevust valdkonna arengusse panustamisel. Kultuurkapitali helikunsti valdkonna peapreemia ning elutööpreemia antakse üle järgmise aasta alguses. Preemiakandidaate said esitada professionaalse muusikaga seotud organisatsioonid, ühingud, asutused ja üksikisikud.

Muusikanõukogu tunnustab senise tegevuse eest muusikavaldkonna parimaid heliloomingu-, interpretatsiooni-, ja muusikaelu tegelase preemiatega, mida toetavad vastavalt Eesti Autorite Ühing, Maarja ja Indrek Neivelt ning kultuurkapitali helikunsti sihtkapital. Kandidaate preemiatele said esitada muusikanõukogu liikmed – ühe kandidaadi iga kategooria kohta.

Muusikapäeva preemiatseremoonia algab Estonia Kontserdisaalis kell 19. Kontserdiülekannet on võimalik vaadata ERSO TV kanalist ja kell 20 ETV erisaates ning kuulata Klassikaraadio vahendusel.

Galakontsert on ERSO värske kontserdisarja «Heliorg» avakontserdiks. Tseremoonial esinevad ERSO ja Filharmoonia Kammerkoor Olari Eltsi dirigeerimisel ning solistid ja laureaadid. Gala muusikaline juht on Olari Elts.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril. Traditsiooni algatas 45 aastat tagasi Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollane president, legendaarne viiuldaja Yehudi Menuhin, kes kutsus üles meenutama sellel tähtpäeval, milline koht on muusikal meie kultuuris ja igapäevases elus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles