Selgus Eesti luuleprõmmu tänavune meister

Kultuuritoimetus
Copy
Kelli Kiipus Eesti luuleprõmmu finaalis.
Kelli Kiipus Eesti luuleprõmmu finaalis. Foto: Uku Peterson

26. septembril, Prima Vista viimasel festivaliõhtul selgus Eesti luuleprõmmu meister 2020, kelleks on värske luulehääl Kelli Kiipus Tallinnast. Tema järel näitasid endiselt kõrget taset Iina Gyldén ja Heidi Iivari, kes särasid juba TarSlämmi ehk Tartu finaalis. Teemadest tõusid esile armastus ja mehed, eksistentsiaalsus ja turvatunde igatsus. Lõppheitlusest välja jäänud luuletustes kõlas ka sürrealistlikumaid noote ja päevakajalisust. Finalistide hulgas olid veel Arvi Schasmin, Seio Saks, Siim Lill ja Marie Põdra.

2020. aasta Euroopa meister valitakse suure tõenäosusega luulevideote võistlusel, sest kõiki luuletajaid ühte riiki kokku tuua niipea ilmselt ei õnnestu. Eestis kohtuvad luuletajad endiselt silmast silma edasi.

Esimene Tallinna eelvoor toimub juba 8. oktoobril lokaalis Botik, kus külalisesinejaks on seekord mitmekülgne lavahing Kaisa Ling. Esimest TarSlämmi on aga oodata Vildes ja Vines 23. oktoobril, külalisesinejaks juba pikemat aega heas luulevormis Tõnis Vilu. Esinejaks registreerimine ja info: www.lavaluule.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles