Suurejooneline kontsert Olav Ehala sünnipäeva auks

Kultuuritoimetus
Copy
Olav Ehala
Olav Ehala Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 28. septembril 2020 kell 19 toimub Alexela Kontserdimajas suurkontsert Olav Ehala 70. sünnipäeva tähistamiseks.

Laval Hanna-Liina Võsa, Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv, Linnateatri näitlejad Hele Kõrve, Sandra Üksküla Uusberg, Andero Ermel, Indrek Ojari ja Mart Toome; Pärnu Linnaorkester, Pärnu City Orchestra ja dirigent Kaspar Mänd ning Olav Ehala ja tema kvartett koosseisus Toivo Unt, Lembit Saarsalu ja Toomas Rull.

28. septembril 2020 leiab Alexela Kontserdimajas aset kontsert, mille kunstiline tase on sama kõrge kui selle emotsionaalne kaal – ja vastupidi.

Miks? Sest sellega tähistatakse helilooja ja muusiku Olav Ehala 70. sünnipäeva. Teatavasti on juubilari näol tegu mehega, kes sobib klaveri taha nii lasteaiapeol, sumedas lokaalis kui ka kontserdisaali lühtrite all.

Sellisel unikaalsel haardel on kaks põhjust. Esiteks on Ehala üks neid suurmehi, kes mõjub nagu kõige muhedam üleaedne. Teiseks on Ehala kunstnik, kelle looming on ühtaegu isikupärane ja avatud, peaaegu kättesaamatult ilus ja samas sügavalt omane. Pole imestada, et suur osa tema kirjutatud muusikast on omandanud vormi loomingulise koostöö vaimus. Niisiis võib öelda, et Olav Ehala ühtaegu andekas kunstnik ja andekas inimene.

Seda mitmekülgset ja avatud andekust ongi kavas tähistada Eesti Heliloojate Liidu, Eesti Kinoliidu ja Eesti Teatriliidu eestvedamisel, et heita pidulik pilk Ehala panusele Eesti muusika-, teatri- ja filmilukku.

Lavastaja Veiko Tubin loob teatri, filmi ja muusika väljendusvahendeid ühendava kontsertetenduse, milles osalevad Collegium Musicale ja Ellerhein, lauljad Hanna-Liina Võsa, Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv, Pärnu Linnaorkester dirigent Kaspar Männi juhtimisel, aga ka Tallinna Linnateatri näitlejad Hele Kõrve, Sandra Uusberg, Andero Ermel, Indrek Ojari ja Mart Toome. Loomulikult sekkub asjade käiku ka sündmuse peategelane ise koos oma kvartetiga koosseisus Olav Ehala, Toivo Unt, Lembit Saarsalu ja Toomas Rull.

Soliste toetab ettevalmituses Riina Roose Tallinna Linnateatrist. Sünnipäevakontserdi valguskunstnik on Priidu Adlas. Kontserdi produtsent on Elo-Liis Parmas (Tähesõjad), visuaali on loonud Mauno Meesit (BrandOn Disain).

Kontserti toetavad kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital. Korraldaja lähtub terviseameti ja valitsuse jooksvatest nõuetest. Korraldaja palve on kontserdil kanda maski. See on lihtsaim viis ennast ja teisi nakatumise eest kaitsta. Kui maski ei ole, siis selle saab Alexela Kontserdimajast.

Piletite müügil on arvestatud kehtivat hajutatud saali reeglit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles