Riik eraldab muuseumidele üle 300 000 euro

Postimees
Copy
Eesti Kunstimuuseum.
Eesti Kunstimuuseum. Foto: Elmo Riig

Riik eraldab muuseumide kiirendi taotlusvoorust muuseumidele seemnerahaks 367 517 eurot.

Tegu on muinsuskaitseameti uue taotlusvooruga, mille eesmärk oli pakkuda muuseumidele võimalust teha kiireid arenguhüppeid avalikkusele suunatud tegevustes ja teenustes, mis oleksid pärast käivitamist majanduslikult isetasuvad.

Muinsuskaitseameti muuseumide valdkonna juht Mirjam Rääbise sõnul on vajadus  taolise vooru järgi valdkonnas tunda andnud pikalt ning esimene kord läks väga hästi. «Kuna seekordse vooru puhul on projektide tegemiseks vähem aega ehk aasta lõpuni, oligi taotluste hulgas teistest enam audiogiidide, kodulehtede projekte ning arendusega seotud analüüse, kuid ka põnevaid ajutisi- ja rändnäitusi,» märkis Rääbis. 

«Kahtluseta teevad muuseumid pingutusi oma keskkondade ligipääsetavamaks ning huvitavamaks muutmisel ning meie taotlusvoor saab selles osas suureks abiks olla,» ütles muinsuskaitseameti muuseumide valdkonna juht Mirjam Rääbis.

Taotlusvooru laekus 30 nõuetele vastavat taotlust, millest komisjoni otsusel otsustati rahuldada 21. Eraldatud toetuste kogusumma oli 367 517 eurot. 

Järgmine voor avatakse juba detsembris ning siis oodatakse kindlasti juba palju rohkem taotlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles