Uutel kodumaistel filmidel ei lähe kinodes hästi, kuid veebiplatvormidele ka ei kiputa

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Janno Jürgensi mängufilmi "Rain“ pidulik esilinastus Apollo Solarise kinos
Janno Jürgensi mängufilmi "Rain“ pidulik esilinastus Apollo Solarise kinos Foto: Mihkel Maripuu

Sügisel on Eesti kinodesse jõudnud juba kolm uut kodumaist filmi ning lähikuudel on tulemas lisa, kuid vaatajanumbrid on võrreldes varasemaga väikesed.

Eesti filmi instituudi juhataja Edith Sepp kinnitas ERRile, et uute Eesti filmide madalate vaatajanumbrite põhjal inimesed massidena kinno ei lähe, kuid sama tendentsi võib tema sõnul näha kogu maailmas. Kuigi nad on filmi instituudi poolt pakkunud tegijatele võimaluse tuua oma uus film välja otse veebiplatvormil, siis seda varianti ikkagi veel ei soovita.

«Tegelikult me arutasime juba märtsis, et «Hüvasti, NSVL» või «Rain» võiksid tulla välja veebiplatvormil, aga praegu ei ole ikka Eesti filmitegijad selleks veel valmis,» ütles Sepp ERRile ja lisas, et isegi kui saalidesse tuleb väga väike publik, siis eelistatakse ikkagi kinos välja tulla. 

Artise Kino juht Rein Palosaar lisas rahvusringhäälingule, et määramatust on tõesti palju: «Praegu on üldse selline väga raske aeg, et kõik eelnevad väljakujunenud mustrid suures osas ei tööta ning on keeruline ennustada, kuidas täpselt mõnel filmil võib minna,» nentis Palosaar ja lisas, et seni esilinastunud Eesti filme käiakse vaatamas, kuid siiski pigem vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles