Mängufilmi «Teneti» ülemaailmne tulu ületab 300 miljonit dollarit

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Robert Pattinson filmis «Tenet»
Robert Pattinson filmis «Tenet» Foto: Warner Bros.

Chritopher Nolani mängufilmi «Tenet» ülemaailmne kassatulu on umbes 307 dollarit ehk ligi 261 miljonit eurot. USAs filmil aga oodatud kassatulu veel pole. 

Reuters kirjutab, et «Tenet» pole pakkunud Ühendriikide publikule sama suurt huvi, kui režissöör Chritopher Nolani teised filmid nagu «Inception» ja «Dunkirk». Ühe põhjusena USA turul toob ajaleht välja, et inimesed kardavad kino külastada koroonaviiruse tõttu. USAs on teada 7 639 791 koroonapositiivset. Lisaks on veel paljudes osariikides koroonapiirangute tõttu kinod suletud (näiteks Los Angeles ja New York). 

USAs on film teeninud 45,1 miljonit dollarit. Tavalises olukorras oleks see 200 miljonit dollarit maksva filmi kohta kehv tulemus. Pandeemia ajal aga tuleb arvestada teistsuguste tulemustega kui muidu. Mängufilmi ülemaailmne kassatulu on nüüdseks umbes 307 miljonit dollarit ehk ligi 261 miljonit eurot.

Filmistuudio Warner Bros. usub, et film toob rohkem sisse esilinastusega kinodes, kui sellega, et see oleks esilinastunud voogedastuskanalil HBO Max. Selline strateegia oleks olnud režissöörile keeruline, veel rohkem võimatu väljakutse, et müüa Nolanile selline idee maha, kuna ta on eluaeg olnud kinosaalide pooldaja. Lisaks oleks see mõjutanud filmistuudio kõrvaltulusid nagu näiteks digitaalrenti, müüki ja televisiooni müügilitsentsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles