Rahvusballett kuulutas välja uue esitantsija ning nooremsolistid

Kultuuritoimetus
Copy
Anna Roberta
Anna Roberta Foto: Jack Devant

Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris kuulutas välja rahvusballeti uue esitantsija, kelleks on Jevgeni Grib, ning kolm uut nooremsolisti: Ana Maria Gergely, Anna Roberta ja Ali Urata.

Solistist esitantsija staatusesse tõusnud Jevgeni Grib on olnud rahvusballeti publikumagnetiks juba aastaid ja tantsinud hingestatult kõiki talle usaldatud rolle (viimaste tööde hulka kuuluvad Nõid lavastuses «Lumivalgeke», Mees lühiballetis «Lõng», Alan lavastuses «Tramm nimega Iha», Tõuk lavastuses «Alice Imedemaal» ja Vronski lavastuses «Anna Karenina»). 2012. aastal võitis Jevgeni Grib Kristallkingakese auhinna, 2013. aastal Eesti Kutseliste Tantsijate Liidu auhinna. Jevgeni Grib on ka Eesti teatri aastaauhinna laureaat 2018 ja 2019.

Kolm uut nooremsolisti Ana Maria Gergely, Anna Roberta ja Ali Urata olid seni rahvusballeti rühmatantsijad.

Looris märkis, et Ana Maria Gergely on oma viimaste rollidega (Jeanne lavastuses «Modigliani – neetud kunstnik», Ärtuemand lavastuses «Alice Imedemaal», Myrtha lavastuses «Giselle» ja Betsy lavastuses «Anna Karenina») silmapaistvalt edasi arenenud.

Anna Roberta liikus rühmast nooremsolistiks oma ilusate rolliesituste eest peaosalisena lavastustes «Luikede Järv» (Odette/Ottilie) ja «Anna Karenina» (Anna).

Ali Urata pälvis nooremsolisti staatuse tänu oma erilisele füüsilisele jõule laval (näiteks vene tants lavastuses «Pähklipureja» ning Jahimehe roll lavastuses «Lumivalgeke») ja tublisti edasiarenenud näitlemisoskusele (Karenin lavastuses Anna Karenina).

Rahvusballeti kunstilise juhi sõnul on kõik neli tantsijat teinud väga palju tööd ning väärisid tänu sellele edasiliikumist karjääriredelil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles