Linnafestival GROM lükkub tulevasse aastasse

Kultuuritoimetus
Copy
Ocean Districts.
Ocean Districts. Foto: promo

Viirusekriisist tingitud ebakindluse tõttu ei ole võimalik linnafestivali GROM toimumine novembri lõpus. Rahvusvahelise ja žanriülese esinejate nimekirjaga muusikat, teatrit ja kunsti ühendav festival ootab külastajaid aastal 2021. Uue alguse ootuses käivitab GROMi korraldusmeeskond festivali ideest kantud üritusteseeria, mille esimene kontsert toimub juba 23. oktoobril.

«Pidevalt muutuvad tingimused on pakkunud võimaluse festivali mitu korda nullist korraldada – taas algusest programm kokku leppida, kuupäevi ning asukohta muuta. Täna tõusujoonel olevate kaootiliste piirangute ja vasturääkivate sõnumite valguses on võimatu garanteerida külastajatele korraldajate nägemust heast festivalist,» räägib festivali peakorraldaja Roman Demchenko.

Järgmise aasta kuupäevad, toimumiskoht ja programm avalikustatakse esimesel võimalusel. Uue alguse ootuses käivitab aga GROMi korraldusmeeskond festivali ideest kantud üritusteseeria, mille esimene kontsert toimub 23. oktoobril kinos Sõprus, kus esinevad Mauno Meesit ja Ocean Districts. Käed on löödud ka Maarja Nuudiga, kelle uue kava erikontserdi kuupäev ja toimumiskoht jäävad veel saladuseks.

«Terve GROMi idee on olnud viia kokku asjad, žanrid ja artistid, mis esmapilgul tunduvad vastuolulised, kuid, vaadates lähemalt, leiab nendes väga palju ühist. Sama ideega soovime jätkata ka uue kontserdisarja puhul – luua eklektilised programmid, segada kunstivaldkondi ning avastada ka Tallinna linnaruumi kohtade näol, kus ei ole tavaks esineda,» lisab Roman.

Sel aastal ära jäänud festivali programmi olid kinnitatud Sleaford Mods, Andy Stott, Monolord, Rotten Sound, Jozef Van Wissem, This Gift Is A Curse, Kaukolampi, Sunnata, MaiMaiMai, Kannabinõid, Exploited Body, Ocean Districts, Zahir, Morbid Evils, Ratkiller, Jasperino ja paljud teised. Järgmise aasta festivali programmi hakkame uuesti nullist ehitama ning festival lubab vähemalt sama huvitavaid ja nimekaid artiste.

Kõik selle aasta festivalile ostetud piletid kehtivad ka järgmiseks aastaks või uue üritustesarja külastamiseks. Piletiostjatega võetakse ühendust, et välja selgitada sobiv variant või pakkuda pileti tagasiostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles