«O2» tõi eestlased taas kinno

Kultuuritoimetus
Copy
Minu nimi on Kangur, Feliks Kangur. Priit Võigemast filmis «O2». FOTO: Karl Anders Vaikla
Minu nimi on Kangur, Feliks Kangur. Priit Võigemast filmis «O2». FOTO: Karl Anders Vaikla Foto: Karl Anders Vaikla

Alates eelmisest reedest üle Eesti linastunud kodumaine mängufilm «O2» tõi Eesti inimesed taas kinodesse – avanädalavahetuse 15 694 vaatajat on kodumaiste filmide hulgas koroonaperioodi parim tulemus.

Apollo Kino Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm rõõmustas, et eestimaine spioonipõnevik tõi nädalavahetusel Apollo kinod taas rahvast täis. «Suurepärane näitlejatöö, põnev ja ladus lugu, kõrged stiilipunktid – see moodustab kokku suurepärase filmielamuse. Kinod aplodeerivad sellistele kodumaistele kvaliteetfilmidele!» lausus Ärm.

Forum Cinemas Baltikumi juht Kristjan Kongo prognoosis, et «O2» vaatajanumber kasvab veel oluliselt järgnevate nädalate jooksul. ««O2» on selline Eesti film, mida tuleb nautida suurel kinolinal – see on eestlaste jaoks olulisel teemal valminud kunstiliselt nauditav teos, mida võib võrrelda «Tõe ja Õigusega». Kindlasti toob peagi algav koolivaheaeg «O2» vaatama pered, kelle jaoks see on hea võimalus tutvustada lastele olulisi sündmusi Eesti ajaloos ja teha seda põnevas mängufilmi võtmes.» Kongo sõnul on kinokavad koostatud nii, et inimestel oleks võimalik «O2» vaatama tulla hajutatult pikema perioodi jooksul neile sobival kellaajal. «Teatrisaalid on rahvast täis ja hea Eesti film toob rahva kindlasti ka kinodesse, sest kinos käia on sama turvaline. Desinfitseerime kino ruume pärast iga seanssi ja kaasaegsed kinosaalid võimaldavad hoida distantsi,» kinnitas Kongo.

«O2» oli Eesti kinodes eelmise nädala vaadatuim film. Filmi avanädalavahetuse vaatajanumbrit saab võrrelda Elmo Nüganeni lavastatud ajaloolise suurteosega «1944», mida käis kokku vaatamas üle 100 000 inimese. Tänavu sügishooajal on «O2» esilinastuse järgse nädalavahetuse vaatajanumbrit ületanud ainult Christopher Nolani suurteos «Tenet».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles