Karlova Teatris esietendub «Baskerville’ide koer»

Kultuuritoimetus
Copy
Karlova Teatris esietendub «Baskerville’ide koer».
Karlova Teatris esietendub «Baskerville’ide koer». Foto: Karlova teater

23. oktoobril esietendub Karlova Teatris ajatu Briti krimiklassika – Sir Arthur Conan Doyle´i tuntuim Sherlock Holmesi lugu «Baskerville’ide koer». Lavastaja on Peep Maasik (TEMUFI), dramaturg Mihkel Seeder (VAT Teater), kunstnik Karmo Mende ning helilooja Ardo Ran Varres. Osades teevad kaasa: Andres Dvinjaninov, Veikko Täär, Ott Kartau, Lauri Kink, Silver Kaljula (TEMUFI) ja Elena Koit.

Kuulsat jutustust, milles on osavalt kombineeritud detektiivi ratsionaalne ja detailne maailmakäsitlus ning müstiline ja hirmutav vaimumaailm, on korduvalt nähtud nii kinolinal kui teleekraanil, kuid veel mitte Eesti teatrilaval.

Veidruses peitub peaaegu alati vihje. Mida ilmetum ja tavalisem on juhtum, seda raskem on seda lahendada.

Inglismaal on päevad hallid ja ööd sünged – eriti veel Dartmoori nõmmel, mille servas elutsevat Baskerville´ide suguseltsi painab sajanditepikkune needus, verejanuline fantoomlik koer. Pärast onu Charlesi mõistatuslikku surma naaseb noor pärija Henry Baskerville kodukanti. Kas tõesti surmas onu too kummituslik koer või siiski inimene? On ka Henry enda elu ohus? Kas käima on lükatud mingi suurem vandenõu? Või on kõige taga tõepoolest needus? Aga needusi pole ju olemas?!

Henry kutsub endale appi meisterdetektiiv Sherlock Holmesi ja tema truu abilise, doktor Watsoni. Kui keegi üldse nendele küsimustele vastata oskaks, siis just need kaks elavat legendi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles