Linnateater alustab oma ehitusaegset ajajärku Salme Kultuurikeskuses

BNS
Copy
Linnateatri uue hoone ja hooviala arhitektuurilahenduse konkursi võitjad Salto AB arhitektid Maarja Kask ja Märten Peterson.
Linnateatri uue hoone ja hooviala arhitektuurilahenduse konkursi võitjad Salto AB arhitektid Maarja Kask ja Märten Peterson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnateater alustab oma ehitusaegset ajastut Salme kultuurikeskuses, kus esietendub laupäeval Diana Leesalu lavastus «Nad tulid keskööl». 

Linnateatri Laia tänava teatrikompleksi ümberehituse ajal saab peamiseks mängupaigaks Salme kultuurikeskus, esietendusega alustabki teater oma tegevuse kolimist Salme tänavale.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on linnateatri arendustööd lähiaastate üks suurim investeering, millega täitub teatri- ja kultuurirahva kauaoodatud unistus. «Järgmisel kuul avatakse Suur-Sõjamäel teatri uus tootmiskompleks ja tuleva aasta jaanuaris on plaanis alustada teatrimaja ehitustöödega Laial tänaval. Arendusprojekti eesmärk on välja ehitada kogu linnateatri kvartal koos Põrgulava laiendusega, mille tulemusena saab lõpuks korda ka üks oluline osa vanalinnast,» rääkis Belobrovtsev.

Salme kultuurikeskuses lõppes hiljuti remondi esimene etapp, mille käigus rajati kaks black box’i tüüpi teatrisaali, täiendati suure saali tehnikat ning seati sisse näitlejate ja tugipersonali ruumid. Ühtlasi asendati ehitusööde käigus katusekate ja renoveeriti kogu kolmas korrus. Novembris algab remont keldrikorrusel, mis elustab muu hulgas ka kunagise legendaarse kohviku Leelo. Ent Salme kultuurikeskuse remonditööde teine etapp maja sisulist tööd enam ei häiri. 

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on Salme kultuurikeskus põhjalike remonditööde käigus kohandatud linnateatri ajutiseks mängupaigaks. «Kultuurikeskuse ruumid on ehitatud ümber vastavalt teatri vajadustele, kuid samas pakuvad uued ruumid tulevikus ka kultuurikeskuse tegevusteks laiemaid kasutusvõimalusi,» ütles Järvelaid.

«Nüüd on käes see ajalooline hetk, mil Põhja-Tallinn on saamas ajutiseks koduks teatrisõprade seas hinnatud teatrile ja see tähendab, et on võimalik mängida suuremale arvule publikule. Oleme andnud endast parima, et Linnateatri pere tunneks ennast oma ajutises mängupaigas koduselt ja publik saaks häid teatrielamusi nautida.»

Linnateater alustab novembris Salme kultuurikeskuse äsja valminud väiksel laval kontserdisarjaga, kus hooaja esimese kontserdi annab 11. novembril Hendrik Kaljujärv. Alaliselt tegutseb Salme kultuurikeskuses 17 kultuurikollektiivi – segakoorid, tantsuansamblid, puhkpilliorkester, tsirkusestuudio. Linnateatri käsutuses on 2023. aasta maikuuni enam kui 2000 ruutmeetrit kultuurikeskuse pinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles