Pluuto esitleb Fotografiskas debüütalbumit

Kultuuritoimetus
Copy
Pluuto
Pluuto Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Pluuto esitleb oma debüütalbumit sellel laupäeval, 31. oktoobril Tallinnas Fotografiskas, mis jääb ka tema ainukeseks plaadiesitluskontserdiks.

Pluuto esimene kauamängiv «Päripäeva» ilmus septembrikuus ning albumilt leiab tosin laulu, kus teevad kaasa ka villemdrillem, heleza, kaw ja uhiuus artist Margiiela, kes kõik ka sellel õhtul üles astuvad.

Esimest korda elus astub Pluuto publiku ette oma bändiga. «Täidan oma pisikese unistuse – saan rahva ees musitseerida koos bändiga, see tuleb kindlasti mu karjääri üks meeldejäävamaid kontserte,» kommenteeris abiturient.

Covid-19 tõttu on piletite arv piiratud ning noor artist loodab, et need, kes kohale tulevad, on vastutustundlikud: «Kutsun kõiki üles maske kandma, teeme sellest kontserdist ilusa mälestuse meile kõigile,» jääb Pluuto positiivseks.

Pluuto alustas oma karjääri Soundcloudis, kus andis 2018. aastal välja esimese miksteibi «Muhumaa ülestõus». Toona 15-aastane Pluuto tegi seda rohkem naljaviluks, kuid temale endale suureks üllatuseks tekkis tal kiiresti suur kuulajaskond ja nõudlus tema muusika järele aina kasvas.

Sama aasta detsembris andis ta välja remastered-fookussingli «Mõtetes», mis on kogunud erinevatel platvormidel juba üle 2 miljoni kuulamise. 2019. aastal avaldas Pluuto singleid koostöös nublu, 5MIINUSE ja reketiga.

Sel aastal hakkas Pluuto valmistama oma esimest pärisalbumit «Päripäeva», mis ilmus 11. septembril. Ta teeb peamiselt koostööd Eesti produtsentidega – Päripäeva 12 loost 11 produtseeris produtsent/artist Karl Killing. Pluutol on praeguseks eri platvormidel kuulamisi kokku üle 9 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles