Fine5 Tantsuteater toob välja uuslavastuse «FN»

Kultuuritoimetus
Copy
Fine5 Tantsuteatri uuslavastus «FN».
Fine5 Tantsuteatri uuslavastus «FN». Foto: Fine5

Fine5 Tantsuteater toob 1. novembril Tallinna Vaba Lava Suures saalis välja uuslavastuse «FN». Koreograaf Renee Nõmmik on koos loomemeeskonnaga inspiratsiooni ammutanud tantsijate isolatsiooniperioodil salvestatud  lühilugudest ja maailmas üha levivast vägivaldsuse humaniseerimisest.

Tantsukunst ei seisa eemal, kui maailmas ja ka meie sees toimuvad suured muutused. Piirid hägustuvad, väärtushinnangud nihkuvad, arusaamad ja hoiakud teisenevad. Kangutatakse riigipiire ja testitakse sisemisi taluvuspiire. Kõik võistlevad üksteisega. Maailm, kus me elame, on täis ebakindlust ja erinevat informatsiooni, mis tahab olla tõde.

Uues lavastuses uuritakse, mida tunneb selles infoväljas meie vaim ja kuidas reageerib toimuvale keha. Kuidas täna iseennast kuulata ja kuulda ning kohanduda muutuvas uues normaalsuses? Millal muutub meie keha sotsiaalse sõnumi peegeldajaks, infotöötlejaks ja lahinguväljaks?

Uuslavastus «FN» on loodud isolatsiooniperioodil salvestatud lühilugude ja reflektsioonide põhjal, mida on täiendatud küsimustele vastuste otsimise protsessis loodud liikumismaterjaliga stuudios.

Tantsijad: Tiina Ollesk, Olga Privis, Helen Reitsnik, Simo Kruusement, Richard Beljohin

Koreograafia ja lavastus: Renee Nõmmik koos tantsijatega

Muusika ja audiovisuaalsed lahendused: Valentin Siltšenko ja Renee Nõmmik

Lavastuses on kasutatud sõjaväeparaadide helisalvestusi ja tantsijate lühivideosid.

Kostüüm ja lavakujundus: Kalle Aasamäe

Valgus: Ants Kurist

Esietendus 1. novembril Tallinna Vaba Lava Suures saalis EVPL-i festivalil. Järgmine etendus 23. nov. Vabal Laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles