Kuldsel Karikal selgusid Eesti parimad tantsijad

Kultuuritoimetus
Copy
Tantsufestival Kuldne Karikas. Teine päev
Tantsufestival Kuldne Karikas. Teine päev Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuldse Karika aasta tantsuauhinnad kahepäevasel festivalil Eesti Rahva Muuseumis esines enam kui 2200 Eesti parimat tantsijat ning festivali Grand Prix' rändkarika viis koju Tallinna tantsutrupp Kullo KT Stuudio oma tantsuga «1i». Nende juhendaja on koreograaf Sandra Põld.

«Võidutants «1i» läks kõigile südamesse. On uskumatu, kuidas trupp suutis panna niivõrd tõsise teema tantsukeelde. Tants oli leidlik ja nüansirikas ning tehniliselt ülikõrgel tasemel,» ütles žüriiliige ja tantsuvaldkonna korraldaja Sille Ardel.

Festivali avapäeval võistlesid tantsijad soolo-, duo- ja triotantsudes, kus kokku tehti rohkem kui 700 etteastet. Tantsijatest vanim oli 82-aastane.

Kuldse Karika teisel päeval oli lava 120 grupitantsu päralt. 

Parimaid premeeriti tänavu esimest korda Karika aasta tantsuauhindade ehk KATAdega: žürii valis parimaid kolmes vanuseklassis ja eri kategooriates (lavaline kohalolu, siiraim esitus, uudseim idee, loo jutustamine, parim koreograaf jne).

KATAde pälvijad: Ian Dance Company, DanceAct Tantsustuudio, Tähtvere Tantsukeskus, KULLO KT Stuudio, Võimlemisklubi Janika, JJ-Street, Dreamstudio, Carolina Tantsustuudio ja Black and Brownie tantsutrupp. Kõige meisterlikumaks tantsijaks kuulutati Kristjan Talu JJ-Street tantsukoolist.

Kuldne Karikas on Eesti suurim tantsuvõistlus, mis toimus sel aastal 11. korda. Hooaja vältel võttis festivalist osa pea 8000 tantsijat ja koreograafi. Juba käib 12. hooaja planeerimine ning maakondlikud eelvoorud algavad järgmise aasta veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles