Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas avatakse Margus Bambergi näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Masrgus Bamberg ise nimetab oma graafikatehnikat kribamiseks.
Masrgus Bamberg ise nimetab oma graafikatehnikat kribamiseks. Foto: Pärnu linnagalerii

Margus Bambergi nime leiab paljude Tallinnfilmi nukufilmide tiitritest. «Une-Mati», «Välek Vibulane», «Kunksmoor ja kapten Trumm», «Vahva rätsep», «Meemeistrite linn», «Kevadine kärbes» – seda loetelu võiks veelgi jätkata. Kuigi animaatoritöö on aastate taha jäänud, pole fantaasiarikkus teda siiski veel maha jätnud.

Inglise huumori austajana lisab Bamberg igavesti kestva vildikaga oma loomingusse alati törtsu situatsioonikoomikat ja sarkasmi. Sellist tüüpi nali on justkui lakmus, millega naljasoont testida. Lisaks joonistustele saab näha ka steampunk-stiilis valgustite installatsioone, mida kunstnik enda kribamiste kõrvalt on valmistanud.  

Sünni poolest on Margus Bamberg Saarlane, kasvas Põlvas, küpses Paides, töötas Tallinnfilmi nukufilmi osakonnas ning elukooli sai Soomes. Nüüd aga ringiga tagasi Eesti südames, kus igapäevast leiba teenib ta bussiga inimesi tasuta siia-sinna vedades. 

Masrgus Bamberg nimetab oma graafikatehnikat kribamiseks, mille puhul mõistuse kohalolek pole oluline. Näituse «Kribamised» avamine toimub 28.10.2020 kell 17.00.

Näitus on avatud 21 novembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles