Undi muuseumis algavad Unditunnid

Kultuuritoimetus
Copy
Mati Unt.
Mati Unt. Foto: Ain Protsin

Pimeda aja saabudes kutsub Tallinna Kirjanduskeskuse Mati Undi muuseum loengusarjale «Unditunnid», mis toimuvad kolmel järjestikusel teisipäeval: 3., 10. ja 17. novembril, kui kõnelejateks on vastavalt Vilen Künnapu, Irina Belobrovtseva ja Luule Epner.

«Panime kokku väikese kava, mille kaudu avada kontekste, tekste ja inimesi, millel oli oluline osa Mati Undi maailmast,» ütles Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. «Esimesel õhtul räägib Vilen Künnapu arhitektuuriideedest 1960.–1970. aastatel ja nende mõjust kirjandusele, mis leidsid oma koha ka Undi kuulsaimas romaanis «Sügisball». Teisel loengul tuleb kirjandusprofessor Irina Belobrovtseva rääkima Mati Undi, Mihhail Bulgakovi ja romaani «Meister ja Margarita» seostest, ennekõike Undi lahendusest Bulgakovi romaani lavastades. Ning kolmanda loenguga tahame tähistada Mati hea sõbra ja mõjutaja Vaino Vahingu juubeliaastat Luule Epneri loenguga Vahingust ja teatriuuendusest. Hämarad sügisõhtud sobivad Undiga hästi kokku, on hea põhjus hingedekuul kirjanduslikku Kadriorgu tulla.»

Unditundide kava:

3. november Vilen Künnapu arhitektuuriideedest 1960.–1970. aastatel ja nende mõjust kirjandusele.

10. november Irina Belobrovtseva Mati Undist, Mihhail Bulgakovist ja romaanist «Meister ja Margarita».

Kuidas sündis üks või teine lavastaja Mati Undi lahendus kakskümmend aastat tagasi Vanemuises lavale toodud lavastuses «Meister ja Margarita», mis teda Bulgakovi romaanis eriti inspireeris ja mis jättis ükskõikseks, mis teda aitas ja mis segas.

17. november Luule Epner räägib Vaino Vahingust Tartu teatriuuenduse taustal.

Kõikide loengute algus on kell 18 ja sissepääs muuseumipiletiga. Tasuda saab sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles