Viiepäevane teatrifestival toob vaatajateni 11 lavastust

BNS
Copy

Laupäeval algab viis päeva kestev Eesti väike- ja projektiteatrite liidu (EVPL) festival, millega tuuakse vaatajate ette liikmesteatrite 11 lavastust, milles on nii draama- kui tantsu- kui lastelavastusi.

Festivali ühe korraldaja, väike- ja projektiteatrite liidu juhatuse esimehe Allan Kressi sõnul on festival loodud selleks, et näidata Eesti teatrikülastajale erateatrite elujõulisust ja võimekust luua kvaliteetsel tasemel näitekunsti ja ühtlasi tutvustada selliseid teatreid koondavat erialaliitu.

«Teatrid, mis ei saa püsivat ja kindlat rahastust Eesti riigilt on nii sisuliselt kui statistiliselt oluline osa meie teatrimaastikust, hoides üleval etenduskunsti ning pakkudes kvaliteetset alternatiivi riigiteatritele. Sellised teatrid annavad tööd professionaalsetele aga ka harrastusnäitlejatele, mis on eriti nähtav suvelavastustes üle Eesti,» ütles Kress.

Üle poole festivalikavast moodustavad uuslavastused, sealhulgas ka kolm esietendust. Olulisel määral on publikuks oodatud lapsed koos peredega, kellele kavandatud etendused on osaliselt heategevuslikud.

Festivali korraldajaks on Eesti väike- ja projektiteatrite liit (EVPL), mille eesmärk on edendada Eestis väike- ja projektiteatrite kultuuri ning seista oma liikmete elujõulisuse eest Eesti kultuurimaastikul.

EVPL-i liikmesteatrid R.A.A.A.M, Banaanikala Projektiteater, Fine 5 Tantsuteater, Teoteater, Oma Lava, Eesti Improteater, Tartu Üliõpilasteater, Miksteater, Tallinna Tantsuteater, Von Glehni Teater, Lasteteater SÕBER ja Vaba Lava mängivad oma etendusi Tallinnas Nõmmel Von Glehni Teatris, Vaba Laval, Teoteatris ja Nõmme Kultuurikeskuses.

Festivali raames toimub 3. novembril Nõmmel, Von Glehni Teatris korraldatav konverents, millel väike-, projekti- ja erateatrite vedajad ning teatriinimesed arutavad Eesti teatrimaastiku muresid ja rõõme, võttes teemadeks väike- ja erateatrid, raha, aga ka võimalused olla projektiteatrina edukam ja tõhusam.

Festival toimub 31. oktoobrist 4. novembrini erinevates EVPL-i teatrimajades. Täpsema info leiab liidu kodulehelt aadressil teatrifestival.ee .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles